BK Thors bjørne atter tilbage på tronen

Brydeklubben Thor sejrede i holdkonkurrencen ved klubbens store internationale ungdomsturnering "Bjørne cup"
 
 
"Bjørnepokalen" er atter tilbage i Nykøbing Falster, efter et års ophold i Frankfurt Oder, dette var en konstatering efter at BK Thor lørdag var værter for den 14. udgave af den internationale ungdomsturnering Bjørne cup der foregik i Nykøbing F. hallen.
 
I alt var 137 brydere til start fra 27 klubber fra Danmark, Sverige, Tyskland, Polen og Frankrig, og selvom deltagerantallet er et af de mindre igennem de sidste par år, så var kvaliteten bestemt i orden, og turneringen må betegnes tæt på lige så stærk som i fjor, hvor Bjørne cup udgav sig som det hidtil stærkeste deltagerfelt i Bjørne cup historien.
 
Igen i år måtte såvel bryderne fra værtsklubben som de øvrige danske brydere kæmpe hårdt om medaljerne og topplaceringerne i den stærke besatte ungdomsturnering.
 
BK Thor hentede dog ganske pænt hele 12 medaljer, fordelt på 5 guld, 5 sølv og 2 broncemedaljer. Det var Mike Nielsen puslinge 29 kg, Oliver Lolk i puslinge  42 kg, Mark Kjæp i drengenes 66 kg, samt Mikkel Fog Nielsen og Ronni Wolters i juniorernes 76 kg og 85 kg klasser der sørgede for BK Thors topplaceringer.
 
Den flotte medaljehøst gjorde også at BK Thor genobrede "Bjørnepokalen" som gives til turneringens sammenlagte bedste klub. Sidste år måtte BK Thor for første gang se sig besejrede i holdkonkurrencen af tyske RSV Hansa fra Frankfurt Oder, efter 12 triumfer i træk. Men Thors bjørne tog revanche og vandt i hård kamp mod netop RSV Hansa, holdturneringen med 25 point, foran RSV Hansa med 21 point og med tyske KG Vorpommern på 3. pladsen med 19 point.
 
En ganske flot præstation, idet thorbryderne manglede en 4-5 af sine stærke profiler, der p.t er skadet.
 
Traditionen tro blev turneringens bedste brydere også kåret og her blev August Ottesen fra Helsingør kåret til bedste puslingebryder. Mateusz Bernatek fra polske GUKS Gorzkowice blev bedste drengebryder, mens David Ignatius fra tyske RSV Hansa blev bedste ungdomsbryder, og svenske Ida Nilsson fra Esløv blev bedste pigebryder.  
 
Arrangementsmæssigt blev turneringen igen en stor succes, og BK Thor kan nu gå igang med forberedelserne til Bjørne cup nr. 15 der finder sted næste år i oktober.
 
På billedet ses flere af BK Thors medaljetagere med "Bjørnen". Der vedlægges desuden resultatliste for turneringen.
 
Se alle resultater her
 


af Mads Bang Aaen - 13.10.2008