Mark O. Madsen i finalen i den tyske Bundesliga

Mark O. Madsen og hans tyske klub, 1. Luckenwalder SC, bryder lørdag den første finale af to om det tyske mesterskab i Bundesligaen. Her skal de på udebane møde de forsvarende mestre fra KSV Köllerbach, inden der om en uge er returkamp på hjemmebane. De to hold har været aldeles suveræne i år, og vundet alle deres kampe i hver deres halvdel af ligaen. Mark er samtidig den bryder, der har den bedste individuelle statistik i hele Bundesligaen, med hans, indtil videre, 13 sejre ud af 13 mulige i år. Dette til trods for at Mark i år har kæmpet alle hans kampe i 84 kg klassen, hvilket er 10 kilo højere end hans normale kampvægt til internationale mesterskaber, og den vægtklasse han stiller op i til sommerens OL.

I finalen kommer Mark til at stå over for tyskeren Jan Fischer, der ved internationale mesterskaber normalt bryder i 84 kg klassen, og som i Tyskland regnes som et af de største medaljehåb inden for brydning ved sommeren OL.

Mark O. Madsen udtaler:
Jeg glæder mig til finalen på lørdag, og håber at jeg efter de to finaler sammen med Luckenwalder kan kalde mig tysk mester. Der kommer med stor sandsynlighed til at sidde omkring 5000 tilskuere rundt om arenaen. Stemningen kommer til at minde om den fra de store mesterskaber, og bliver således en god forsmag på den atmosfære der bliver til sommer i Beijing.
Jan Fischer, som jeg skal møde i finalen, bliver en kæmpe udfordring og en perfekt træning frem mod OL. Jan kommer helt sikkert til at kæmpe med om medaljerne i 84 kg klassen til sommer, så mod ham bliver jeg helt sikkert presset til det yderste, hvilket jeg har behov for i øjeblikket, hvis drømmen om OL guld skal gå i opfyldelse til august

Ønskes kommentarer fra Mark O. Madsen, kan de fås ved at kontakte presseansvarlig i Danmarks Brydeforbund, Mads Bang Aaen, på 2897 7842 eller www.brydning.dk


af Mads Bang Aaen - 15.02.2008