Brydeformand går efter politisk indflydelse under OL

Formanden gennem mere end 15 år for Danmarks Brydeforbund, Allan Bo Jakobsen, stiller ved det internationale brydeforbunds kongres d. 10. august i Beijing op til en af de fem pladser der er på valg i år, i det det internationale brydeforbunds (FILA) bestyrelse kaldet FILA bureauet. I Beijing er der således ikke kun danske medaljer på spil men også vigtig international idrætspolitisk indflydelse og anerkendelse på spil. Bliver Allan valgt til FILA bureauet, bliver han en af kun få danske idrætsledere, der har plads i deres respektive specialforbunds øverste organ. Allans chancer for at blive valgt spås en 50/50 chance, men konkurrence er hård, og fordi det er et OL år, er konkurrencen endnu hårdere, da flere af de små nationer, som normalt ville stemme på Allan, ikke er repræsenteret ved kongressen, da de ikke har kvalificerede brydere til OL, og derfor har sparet turen. Allans værste konkurrenter kommer fra de tidligere sovjetiske stater, hvor brydning har en langt større plads i landets sportshierarki, og hvor en plads i FILA bureauet vil betyde stor hjemlig anerkendelse – også uden for brydeverden. I Allans valgkamp har han fået god støtte fra DIF og Sports Event Danmark.

Allan Bo Jakobsen udtaler: ”I en gammel idræt som brydning lever traditionerne alt for godt. Skal brydning have en fremtid, må den følge den tid vi lever i og gøre sig mere attraktiv for omverden uden at gå på kompromis med brydnings idealer. Dette vil jeg gerne være med til, da brydning er en alt for vigtig sport til at den må forsvinde i glemslen i fremtiden. Jeg håber at kunne være med til at skabe rammerne for en bedre fremtid for brydesporten internationalt, da vi i dansk brydning har vist, at vi tør tænke fremadrettet og nyt. Ligeledes er det vigtigt, at Danmark bliver repræsenteret i det internationale brydeforbunds bestyrelse, i året op til at verdensmesterskaberne skal foregå på hjemmebane i Herning, så vi kan være med til at styre og påvirke forberedelserne fra tætteste hold.

For yderlig information kontakt:

Formand for Danmarks Brydeforbund, Allan Bo Jakobsen, +45 2041 0128

Presseansvarlig for Danmarks Brydeforbund og verdensmesterskaberne i brydning 2009, Mads Bang Aaen, +45 2897 7842 eller mbaa@dif.dk.


af Mads Bang Aaen - 06.08.2008