Hans Kongelige Højhed Kronpris Frederik protektor for VM i brydning 2009

Det er med stor glæde og stolthed, at Danmarks Brydeforbund kan offentliggøre, at Hans Kongelig Højhed Kronprins Frederik d. 9. august 2008 er blevet protektor for verdensmesterskaberne i brydning, der fra den 21. til den 27. september 2009 afholdes i Herning Messecenter. Ved verdensmesterskaberne deltager omkring 100 lande, det bliver det største verdensmesterskab afholdt i Danmark til dagsdato, set på antal deltagernationer. I Danmark er brydning ikke blandt de største sportsgrene. Modsat er det i Mellemøsten og i det østlige Europa, hvor brydning er en meget stor sport, der i flere lande har samme status som fodbold og håndbold har i Danmark. Derfor kommer verdensmesterskaberne til at sætte et stort fokus på Danmark i store dele af verden, således var der omkring 400 millioner seere ved det sidste verdensmesterskab i brydning.

Verdensmesterskaberne bliver en del af sportsåret 2009, som regeringen lancerer under sloganet ”Inviting the World of sport”. Den største event i Sportsåret 2009 bliver IOC kongressen, der løber af stablen ugen efter verdensmesterskaberne i brydning. På IOC kongressen skal blandt andet værtslandet for de olympiske lege i 2016 vælges, ligesom Hans Kongelig Højhed Kronprins Frederik ved kongressen er kandidat til at blive Danmarks nye medlem af IOC.

Formand for Danmarks Brydeforbund Allan Bo Jakobsen udtaler: ”Vi er utrolig stolte over, at Hans Kongelig Højhed Kronprins Frederik har sagt ja til at blive protektor for Verdensmesterskaberne i brydning i Herning. For en lille sportsgren som brydning, er det en kæmpe blåstempling af vores sport, og det store stykke arbejde vi lægger i at gøre verdensmesterskaberne i brydning til en helt unik oplevelse. For Danmarks Brydeforbund er det vigtigt, at verdensmesterskaberne bliver mere end bare syv dage med top sport i Herning. Vi ønsker at tilkoble forskellige projekter til eventen, der blandt andet skal sætte fokus på at flere unge ind i sporten, bruge sporten til at integrere flere i det danske foreningsliv og styrke venskaber og bånd på tværs af landegrænser.”

Ønskes yderlige kommentarer om protektoratet og verdensmesterskaberne kan presseansvarlig for Verdensmesterskaberne i brydning 2009 Mads Bang Aaen kontaktes på +45 2897 7842 eller kinesisk nummer 13 552 187 322 eller mbaa@dif.dk


af Mads Bang Aaen - 09.08.2008