Optakt Mark

Af alle kvalificerede brydere i 74 kg klassen, er Mark O. Madsen den mest stabile, med medalje fra de tre sidste verdensmesterskaber.
Vægtklassen er dog fyldt med dygtige brydere – nogle med flotte meritter og andre med en brydestil, der passer dårligt til Mark. Vi har her valgt at nævne fire hårde modstandere.
En af medaljekandidaterne er Marks overmand i VM finalen 2005, Varteres Samourgashev fra Rusland. Samourgashev vandt OL guld i Sydney og OL bronze i Athen og har herudover endnu et VM guld fra 2002 og to EM guld og et EM sølv. Han er god både i stående og parterre og han har en meget effektiv oprulning, han kan udføre til begge sider og er generelt svær at score point på.
Tyske Konstantin Schneider er også en stabil herre, man ikke skal undervurdere. Han blev nr. to ved VM 2003, nr. tre ved VM 2005, nr. 5 ved VM 2006 og nr. 8 ved sidste års VM.
En bryder uden de helt store meritter på seniorniveau er unge Arsen Yulfalakyan fra Armenien. Han har en meget effektiv oprulning – noget Mark også har oplevet, i deres møde ved EM 2007.
En velmeriteret bryder, med en flot brydestil er Manuchar Kvirkvelia fra Georgien. Han vandt VM 2003 og EM 2007, har sølv fra EM 2002 og bronze fra VM 2002, EM 2006 og VM 2006. Han er meget varieret i sin brydning og udnytter tempovekslinger meget godt og er altid en seværdig bryder.
Ud over de nævnte brydere, vil det ikke være en stor overraskelse hvis Ukraine, Tyrkiet eller Hvideruslands repræsentant nåede op på medaljeskamlen.


af Mads Bang Aaen - 11.08.2008