BK Thors stærke bjørne slået på stregen af Frankfurt Oder

Thorbryderne viste store styrke i egen hule ved Bjørne Cup  til trods for at Bjørnepokalen røg til Tyskland.

Til trods for en flot kraftpræstation af BK Thors 24 brydere der var til start ved den 15. udgave af BK Thors internationale ungdomsturnering Bjørne cup i Nykøbing Falster hallen lørdag - så var det tyske Frankfurt Oder der tog hjem med Bjørnepokalen, som tegn på at de var den samlede bedste klub ved dette års Bjørne cup.

Brydeklubben Thors brydere havde inden afgørelsen på holdturneringen gjort det mere end godt, da det ved den stærkt besatte turnering på hjemmebanen i Nykøbing Falster hallen var blevet til 4 guldmedaljer,   6 sølvmedaljer og   1 broncemedalje.
 
Et flot resultat sat i relief til årets Bjørne cup som med godt 160 deltagere fra 30 klubber fra 4 nationer, og hvor det igen blev bekræftet af Bjørne cup er Danmarks stærkeste ungdomsturnering. 
 
Årets udgave af Bjørne Cup havde også besøg af en ægte brydestjerne, da BK Thors 4-dobbelte VM-medaljetager Mark O. Madsen mødte op og skrev autografer, hvilket blev en stor succes. 
 
For thorbryderne blev det en ganske god triumf, og hele 4 thorbrydere formåede at gå helt til tops i det stærke selskab ved Bjørne cup. I stævnets mindste vægtklasse vandt Mikkel Jensen sikkert 22 kg klasse, mens BK Thors danske drengemester Kevin Nielsen vandt guld i 35 kg drenge. Patrick Hyllegaard Pedersen i 42 kg drenge og Mikkel Fog Nielsen fuldendte BK Thors Bjørne cup triumfer ved at hente guld i 76 kg hos ungdom/juniorererne.
 
BK Thors fik følgende placeringer ved Bjørne cup 2009:
 
Puslinge (6-10 årige)
22 kg: Mikkel Jensen             nr. 1
22 kg: Tobias Jensen           nr. 2
26 kg: Theis Nielsen              nr. 2
29 kg: Nikolaj Mohammedi     nr. 4
32 kg: Mike Nielsen               nr. 2
47 kg: Oliver Lolk                   nr. 2.
 
Drenge (11-14 årige)
35 kg: Kevin Nielsen             nr. 1
42 kg: Patrick H. Pedersen   nr. 1
 
Ungdom/Junior (15-20 årige)
58 kg: Emil Birkshøj              nr. 3
58 kg: Nikolai Arming            nr. 4
69 kg: Bo Sværke Bonde      nr. 2
69 kg: Mikkel Holse               nr. 4
76 kg: Mikkel Fog Nielsen    nr. 1
76 kg: Frederik Fog Nielsen  nr. 4
85 kg: Ronni Volthers            nr. 2
 
Traditionen tro blev turneringens bedste brydere kåret, og hos pigerne var det den nordiske ungdomsmester Ida Nilsson fra Esløv i Sverige der fik hæderen som bedste pigebryder. August Ottesen fra Heros Frederiksværk blev kåret til bedste puslingebryder, mens Patrick Hyllegaard Pedersen og Mikkel Fog Nielsen fik hæderen som henholdvis bedste drengebryder og juniorbryder efter gedigne "herreindsatser" i to af turneringens største vægtklasser.
 
For blot anden gang i turneringens nu 15 årige historie, måtte Thorbryderne se slået i holdkonkurrencen, da tyske Frankfurt Oder vandt holdturneringen med 41 point foran BK Thors 40 point, og dermed skilte 1 point de to hold. Dermed gentog tyskerne triumfen fra 2007.
 
Thrott Åbyhøj hentede 3. pladsen med 17 point, og blev dermed blot den 3. danske klub nogensinde der formåede at komme i top 3 ved Bjørne cup. Det er kun BK Thor og Herning BK der har formået dette tidligere.
 
Franske Rosny Sous Bois blev nr 4 med 16 point og med svenske Sporvägen fra Stockholm på 5. pladsen med 15 point.
 
Selvom Bjørnepokalen endte i tyske hænder, kunne BK Thor dog glæde sig over en sportslig god dag i Nykøbing Falster hallen hvor flere af thorbryderne gjorde det rigtig godt - og arrangementsmæssigt kunne Thorfolket også glæde sig over et rigtig godt velafviklet stævne efter at de 222 kampe var afsluttet efter godt 7 timers brydning.
 
Der vedlægges billede af BK Thors Patrick Hyllegaard Pedersen (blå trikot) der i finalen besejrede Hampus Svensson fra Esløv i Sverige, samt billede Thors bjørne der var i aktion ved Bjørne cup. Der vedlægges endvidere resultatlister af vægtklasserne og holdkonkurrencen.
 
Se Team Classification Bjørne Cup 2009 her
Se Resultater Bjørne Cup 2009 her
 


af Jane Sunesen - 13.10.2009