Nakskov viste nye takter for et ungdoms DMNakskov Brydeklub var i weekenden værter for DM 2009, drenge og ungdom om lørdagen, junior og piger om søndagen i Nakskov Idrætscenter.

Et værtskab de slap rigtig godt fra. Der var over weekenden en god stemning, atmosfæren intim i hallen. Som noget nyt var der udover lys og lyd til finalerne, tv dækning. Finalekampene blev båndet, med kommentator på, vist på storskærm og senere vil finalerne blive sendt på den lokale tv kanal. Et stort setup og investering fra Nakskov i bestræbelserne på at gøre dette DM til noget særligt.

Dejligt når en klub er motiveret i den retning, og dermed masser af reklame til Nakskov Brydeklub og brydesporten generelt.

Sportsligt var der mange spændende kampe, der var fra manges side set frem til afviklingen af kampe med de nye regler. Nye regler er ens betydende med tilvænning for alle, både brydere, trænere og dommere.

Hen over de to dage blev der mere og mere fælles fodslag og det er mit indtryk at der var flere reelle afgørelser på kampene, efter at lodtrækningen til parterre i tilfælde af 0-0 er taget væk. Der var langt mere aktivitet i stående. Det efterlod et positivt indtryk.

På resultat siden var der fire klubber der skilte sig ud, og hen over weekenden blev 29 titler fordelt på 12 klubber.

Hos drengene tog BK Thor N tre titler, BK Thrott to titler, en titel til henholdsvis Ffi, BK Viking, Alsia, KIF og Nakskov.

I Ungdomskategorien tog BK Thor N ligeledes tre titler, Ffi to titler, en titel til henholdsvis, BK Viking, AK Frem, og Thor V.

I Juniorkategorien tog BK Thrott tre titler, en titel til henholdsvis Alsia, BK Viking, Herning og BK Thor N.

Hos pigerne blev det til to titler til Hermod Horsens og en titel til BK Viking og Hercules

Klub

Guld

Sølv

Bronze

i alt

BK Thor Nykøbing F

7

1

3

11

BK Thrott Aabyhøj

5

3

2

10

BK Viking Frederikssund

4

4

1

9

Ffi Frederikshavn

3

2

3

8

Hermod Horsens

2

1

3

Alsia Sønderborg

2

1

3

AK Frem Randers

1

2

2

5

Hercules Odense

1

3

4

BK Thor Vejgaard

1

2

1

4

KIF Kolding

1

2

3

Nakskov

1

1

2

Herning

1

1

Heros Frederiksværk

3

2

5

CIK Christianshavn

3

3

HAK

1

1

AIR Roskilde

2

2

AK Rolf Næstved

2

2

Hermod København

1

1

Jyden

1

1

Nr. Aaby

1

1

I alt

29

28

22

79

1000 tak til Nakskov Brydeklub for en dejlig weekend, vi ses næste år i Kolding den. 27. og 28. marts, hvor DM titel jagten går løs igen.


af Palle Nielsen - 01.04.2009