DB træner 1 uddannelse godt fra start

Der var tryk på rammerne og på kedlerne i brydeforbundets elitetræningscenter i Farum, da DB's nye træneruddannelse på niveau 1. kom igang i weekenden i forbindelse med en drengesamling. Udover 19 trænere fra 11 klubber, skulle der også lige være plads til 35 drenge talenter. Rammerne i Farum er ikke just som skabt til denne kombination, men det var hvad der var muligt denne gang, og vi (Elite og Udvikling) holder fast i at denne kombination er den rigtige.

Vi slår selvsagt flere fluer med et smæk ved at kombinere, det er dejligt med så mange motiverede på et sted, der ”næsten” kun tænker på brydning.

Som træner får du mulighed for at iagttage dine brydere, mens de bliver trænet af landstrænerne, du får mulighed for efterfølgende at spørge ind til den opvarmning og teknik der er vist. Og når du nu er af sted, mulighed for uddannelse og udveksling på tværs med andre trænere. Drengene får en kanon oplevelse, mulighed for at blive en bedre bryder, motivation og ikke mindst kammeratskab. Vigtigt for alle parter er den røde tråd, så træningen i klubberne harmonerer med den der trænes i landsholdssammenhæng.

For sportschef Erik Nyblom, breddekonsulent Palle Nielsen, landstrænerne Jarek Pyzara, Thor Hyllegaard og forbundet generelt er dette stort og der var da også tilfredshed at spore fra teamet. Super vigtigt for klubberne. Kvalitet i træningen betyder meget for fastholdelse af bryderne. Det må også være motiverende for trænerne at komme i gang med at stå bedre rustet i det daglige, at kunne spotte meningen, mulighederne i træningen i stedet for tilfældige skud fra hoften.

For DB er dette mindst lige så vigtigt at få vist, både indad –og udad til at vi er i gang, at vi har en plan med træneruddannelsen. Vigtigt over for Team Danmark, der ikke i længden støtter forbund, som ikke har en træneruddannelse.

Processen frem til i dag er sket i samarbejde med DIF uddannelse, og næste modul er det netop DIF der er på banen. På Ide-seminaret i Odense den 6. juni står den på idrætsteori ”idræt for børn og unge”. Vi håber selvfølgelig at trænerne der deltog i weekenden møder frem og fortsætter uddannelsen, og understreger samtidig at alle nye som gamle trænere er velkommen. Træner 1. uddannelsen starter en gang om året. I 2010 den 1. og 2. maj.

Det vil sige at det er tilladt at bruge mere end et år på at tage træner 1. uddannelsen. For dem der gennemfører træner 1. i år, vil der være mulighed for at starte på træneruddannelse niveau 2. i slutningen af november.

Der var en god blanding af garvede og nye trænere, vi håber naturligvis at også de garvede trænere finder mening med dette, udover at have deres brydere på samling. Det er i hvert fald en kæmpe hjælp for os, og man kan altid lærer noget af hinanden, man bliver husket på nogle øvelser man ikke har haft oppe af skuffen længe. Tak til alle for rumlighed og tålmodighed, for en kanon weekend. Dette er som nævnt også nyt for os, vi har noteret forskellige forslag til justeringer.

Skulle der være interesse og spørgsmål til DB’s træneruddannelse så kontakt breddekonsulent@brydning.dk

På teamets vegne

Venlig Hilsen

Palle Nielsen


af Palle Nielsen - 04.05.2009