Det prestigefyldte Asian Games 2010

Det prestigefyldte Asian Games, som afholdes hver 4. år, er i fuld gang i Guangzhou i Kina. I græsk-romersk brydning blev der leveret fantastiske kampe, og specielt i de lavere vægtklasser, hvor en del af verdens topbrydere findes.

De indledende kampe ved Asian Games blev afholdt fra 9-12 og repechage og finalerne fra 16-20. Bemærkelsesværdigt, da det som bekendt før VM i Herning, blev besluttet at afholde kampene fra kl. 13-20, så bryderne fik længere restituering efter indvejning.

Hermed nogle af de opnåede resultater, som kan have interesse i forhold til vore danske brydere.

I 55 kg var der nogle fantastiske brydere i aktion, bl.a. den femdobbelte verdensmester Hamid fra Iran. I den første kamp mødte Hamid VM sølvvinderen Choi fra Sydkorea, altså en gentagelse fra VM i Moskva. Hamid vandt kampen 8-1 og vandt også den næste kamp mod Yun fra Nordkorea. I semifinalen tabte en noget afkræftet Iraner overraskende til den forsvarende asiatiske mester Hasegawa fra Japan. I finalen slog japaneren juniorverdensmesteren i 2008 og bronzevinderen fra VM i Moskva Zholchubekov fra Kirgisistan.

1.     Hasegawa(Japan)

2.     Zholchubekov(Kirgisistan)

3.     Li(Kina) og

Karishalov(Kasakhstan)

60 kg var repræsenteret af nogle fantastiske brydere såsom OL guldvinderen fra Athen, og bronzevinderen fra VM i 2010 Jung fra Sydkorea. Af andre navne kan nævnes sølvvinderen fra VM 2010 Matsumoto fra Japan og bronzevinderen fra VM i Herning Tengizbayev fra Kasakhstan. Finalen i denne vægtklasse stod mellem Jung fra Sydkorea og Iraneren Noroozi. Det blev en fantastisk brydekamp, som iraneren vandt.

1.     Noroozi(Iran)

2.     Jung(Sydkorea)

3.     Matsumoto(Japan) og

Singh(Indien)

66 kg bød på en finale mellem den dobbelte juniorverdensmester Abdvali fra Iran og Bayakhmetov fra Kasakhstan. VM sølvvinderen fra Moskva, Saladze fra Usbekistan måtte nøjes med en 5. plads. Ligeledes faldt den forsvarende asiatiske mester fra Sydkorea udenfor medaljerækken.

1.     Abdvali(Iran)

2.     Bayakhmetov(Kasakhstan)

3.     Fujimura(Japan) og

Kumar(Indien)

Finalen i 74 kg stod mellem Tsurumaki fra Japan og VM bronzevinderen fra Moskva, Kobonov fra Kirgisistan, som Kobonov vandt efter flot brydning. Melyoshin fra Kasakhstan og OL sølvvinderen Chang fra Kina faldt udenfor medaljerækken.