EM resultater

Det blev ikke til mere end en kamp hver, for de to danske brydere ved årets EM.

Frederik Ekstrøm BK Thor stillede i lørdags op i 66 kg klassen, der havde 27 mand til start. Frederik var oversidder i kvalifikationsomgangen og mødte i 1/8 finalen tyske Frank Stäbler. Tyskeren vandt kampen med pointene 2-0, 1-0 og da han tabte sin kvartfinalekamp, blev det kun til en enkelt kamp for Frederik, der sluttede på en delt 20. plads.

Søndag var Rune Nilsson, BK Thor i kamp i 84 kg klassen. Ud af de 26 indvejede brydere, trak Rune nr. 9 i lodtrækningen, hvilket betød at han skulle ud i en kvalifikationskamp til 1/8 finalen. Modstanderen Nenad Zugaj fra Kroatien vand første periode 1-0 og anden periode 4-0 og sendte Rune ud af EM med en enkelt kamp, da han tabte sin 1/8 finalekamp til den senere finalist, Avluca fra Tyrkiet. Zugaj vandt sine to repechagekampe og skal senere i aften møde franske Noumonvi i den ene bronzekamp.

Det har været langt mellem højdepunkterne for stort set samtlige nordiske brydere. De svenske herrer har stadig mulighed for metal, da Johan Euren møder en bryder fra Israel i bronzekampen i 120 kg.


af Erik Nyblom - 01.04.2010