Nordisk mesterskab til Simon Simonsen

Danmark var repræsenteret med seks brydere til lørdagens nordiske mesterskaber for ungdom i norske Tønsberg.

Bedst gik det for Simon Simonsen, Thor Vejgaard der vandt 54 kg klassen. Med fem deltagere i vægtklassen, skulle mesteren findes efter ”Round Robin”, hvor alle møder alle.
I den første kamp vinder Simon med 1-0, 3-2 over den senere toer, Simon Andersson fra Sverige. I anden omgang blev det til en teknisk faldsejr over den norske deltager. Simon vinder også tredje kamp ganske sikkert over endnu en svensk bryder, men er faktisk ved at smide det hele på gulvet, i sin sidste kamp. Simon vinder første periode 2-0 over finske Henri Selenius, men ”ryger ind” i et hovedfaldsgreb i anden periode – som han dog kæmper sig ud af og udligner pointene til 3-3 - han taber alligevel perioden, da finnen har scoret et tre points greb. Tredje og sidste periode ender 0-0 efter de første 90 sekunder og da Simon har scoret flest point sammenlagt, vælger han nederste position i parterre. Modstanderen får ikke scoret point, hvorfor Simon vinder perioden, kampen og mesterskabet!

Hos pigerne bliver det til en bronzemedalje til Ida Stuhr fra AK Jyden. Hun stillede op i 56 kg klassen, hvor der også var indvejet 5 piger. Efter en indledende sejr over en norsk pige, taber Ida til en svensk pige. I tredje omgang bliver det atter til en sejr over en norsk pige. I sin sidste kamp møder hun Lisa Holgersson fra Sverige. Ida vinder første periode, men svenskeren er bedre i de to sidste, hvilket ”efterlader” Ida på tredjepladsen.

Maria Støve fra BK Thrott endte udenfor medaljeskamlen i pigernes 52 kg klasse. Der var syv piger i vægtklassen og Maria lagde ud med et nederlag til en svensk pige, der også vandt semifinalen. Dermed fik Maria en mulighed mere, for at være med at slås om bronzemedaljen. Her tabte hun dog snævert til sin svenske modstander og endte dermed uden medalje.

Mesterskabsdebutanten Kasper Nielsen fra Alsia, Sønderborg stillede op i drengenes 50 kg klasse, der havde seks deltagere. Kasper trak nr. 2 ved indvejningen og var dermed direkte kvalificeret til semifinalen. Her blev det til et pointnederlag til Norges repræsentant. Kasper fik dog revancheret sig i bronzekampen, hvor det blev til en 4-0, 6-0 sejr over Daniel Therkildsen fra Sverige.

Danmark stillede med to debutanter i 76 kg klassen. Mark Kjæp fra BK Thor lagde ud med en kvalifikationskamp til kvartfinalerne, hvor han tabte begge perioden i de døende sekunder til sin finske modstander. Finnen røg ud i næste runde, hvorfor det kun blev til en enkelt kamp for Mark. Ahmed Iskandarani fra CIK tabte sin kvartfinalekamp til sin svenske modstander, der dog avancerede til finalen, hvorfor Ahmed fik chancen i kvalifikationsturneringen. Her blev det til et pointnederlag i første runde til hans finske modstander.

Senere i aften er der indvejning for juniorbryderne, der kæmper om medaljerne søndag.