Medaljejagt ved junior EM i Bulgarien

Anders Ekstrøm og Fredrik Bjerrehuus fra henholdsvis BK Thor N og Herning BK skal den kommende weekend 3. og 4. juli. 2010, på deres hidtil vigtigste opgave for Danmark, ved europamesterskaberne for juniorbrydere (18-20 årige) i den Bulgarske by Samokov. De er sidste års junior og har samlet sig en masse erfaringer gennem ungdomsårene.

Anders stiller op i 55 kg klassen. Der er indvejning for Anders lørdag aften 18.30 – 19.00, søndag skal han i kamp. Fredrik stiller op i 60 kg klassen. Han skal på vægten fredag aften kl.18.30 -19.00, lørdag skal han i kamp.

Selve mesterskabet er gået i gang med mændenes fristil, derefter følger fristil kvinder og græsk romersk stil slutter af. Kampene starter i lighed med VM i Herning med indledende kampe, over middag kl. 14.00 til 18.00, finalerne bliver afviklet fra kl. 19.30 til 21.30

 

Følg med HER

 

Det er med en stor portion selvtillid i kufferten, de to brydere sætter kursen mod Bulgarien i morgen onsdag.

 

Anders har haft en forrygende sæson med DM guld for såvel junior som senior, krydret med et Nordisk Juniormesterskab, og så kender han smagen af international topplacering fra UEM i Warszawa 2007, hvor han som sidste års ungdomsbryder (15-17 årige) vandt sølv.

Anders udtaler: 

”Jeg føler mig godt tilpas, forberedelserne har været gode. De sidste dage frem mod vejningen er selvfølgelig ikke så sjove, men jeg glæder mig og tror på min chance. Lodtrækningen spiller som altid en vigtig rolle, og jeg skal ramme dagen. Lige nu føles det bare som et almindeligt stævne, men jeg ved at dagen inden, så kommer der lidt nerver på, men sådan skal det være.”    

Fredrik Bjerrehuus har også haft en forrygende sæson med DM guld både som junior og senior. Ved de Nordiske Mesterskaber blev det til sølv. Han var meget tæt på medaljeskamlen ved sidste års EM og derfor særdeles opsat på at hive en medalje med hjem.

Fredrik udtaler:

”Det at jeg var tæt på sidste år, er med til at sætte mig op, der skal bare vindes en medalje. Jeg er klar, både mentalt og fysisk. Det går godt med at komme i vægt, forberedelserne har været super, de andre ungdomslandsholdsbrydere har været flinke til at komme til træning. Håkan Nyblom har hjulpet med at finpudse teknikken. Jeg glæder mig!"   

For ungdomslandsholdstræner Thor Hyllegaard er det lidt af et svendestykke, inden de to brydere overgår til seniorplan. Har trænet begge brydere gennem deres ungdomsår, arbejdet med dem både mentalt, fysisk og teknisk. Så det er ikke uden sommerfugle i maven, at han stiger på flyveren i morgen.

Thor Hyllegård udtaler: 

”Jeg er enig med bryderne omkring forberedelserne, og i år tager vi også af sted en dag før normalt for at falde godt til og vænne os til omgivelserne. Jeg håber på medaljer, begge har en reel chance, de har opbygget megen erfaring de første år som junior, nu kan de virkelig bryde lige op med de bedste. De har mødt og slået mange af bryderne i feltet, så hvis de rammer dagen og vi får en fornuftig lodtrækning, så er muligheden der.”   

Fra DB´s side skal der lyde alt mulig held og lykke. Der vil blive krydset fingre og bidt negle i weekenden. VM i fodbold kommer til at blegne og vil føles ligegyldigt lørdag og søndag.


af Else Kilgod - 29.06.2010