Danske pigebrydere på udlandsophold

Denne sommer betød store forandringer for 2 af Danmarks bedste pigebrydere, Ida Stuhr (Jyden) og Maria Støve (Thrott). Helsingborg i Sverige og Frankfurt Oder i Tyskland, blev de 2 udvalgte byer, hvor pigerne i en længere periode, skal bo.

Daglig brydetræning og skolegang i et sportsligt miljø vil være på tapetet for de to 15-årige og motiverede piger, der nu begge får både sportslige og sproglige udfordringer, idet al undervisning foregår på henholdsvis svensk og tysk.

Helt ukendt territorium er det dog ikke! Klubberne Thrott og Frankfurt Oder har i flere år været gæster til hinandens internationale stævner og træningslejre. Tobias Fonnesbek, også fra Thrott, har boet og trænet der i 2007. Ligeså har Ida et godt kendskab til sin nye klub i Helsingborg.

Begge pigerne har haft det planlagt i lang tid og der har da været sommerfugle i maven op til flytningen.

"Jeg er blevet taget rigtig godt imod, og har haft et par gode uger, med klart flest positive oplevelser”, siger Maria.

”Jeg havde knapt været der én dag før alle pigerne var og besøge mig, det betyder meget at de har taget så godt imod mig ”, siger Ida.

Begge pigerne får stærk sparring og professionel træning i deres nye omgivelser. Ida skal bl.a. træne med så stærke brydere som Johanna og Sofia Mattsson. Både Maria og Ida får i det hele taget stor glæde af at være i en klub med mange pigebrydere.

Snart skal de 2 piger mødes på Marias nye ”hjemmebane” ved årets Brandenburg Cup i Frankfurt.

Louisa McKennell


af Else Kilgod - 14.09.2010