Grappling

For nogle måneder siden fik alle brydeklubber en mail fra den københavnske MMA klub Fightcraft Gym, hvor i der blev annonceret for et kommende Grappling stævne, hvor der ville blive kæmpet efter de internationale FILA regler. Stilarten Grappling er anerkendt og optaget i FILA.  Ligeledes blev der udtrykt at det var med godkendelse fra Danmarks Brydeforbund og FILA.

Forud for den mail, har der gennem flere år via tidligere formand for DB, Allan Jakobsen været en dialog omkring muligheden for, at de der dyrker Grappling kunne komme ind under DB og dermed få muligheden for at kæmpe om EM og VM. Allan har været i dialog med FILA omkring vedtægter, love og regler. Det er en mulighed som den nye bestyrelse også har drøftet, men samtidig gjort det klart, at det kun kan ske med godkendte og accepterede vedtægter, love og regler. DB har taget kontakt til DIF for at få deres ekspertise ind over, og ligeledes skal det selvfølgelig drøftes i repræsentantskabet i DB.

For folkene bag Grappling 2010 "The Nippon Experience", er sagen klar:
Vi er glade og stolte over at kunne præsentere Grappling 2010 - en serie af grapplingturneringer afholdt af Fightcraft Gym. Med accept fra Danmarks Brydeforbund, har vi nu i Danmark en enestående mulighed for at skabe grobund for et kommende dansk landshold i Grappling. Allerede nu afholdes der EM og VM i FILA-regi, og med tiden er der håb for, at det kommer på OL-programmet - så perspektiverne er store!
Med Grappling 2010 "The Nippon Experience", har vi taget det første skridt mod en højt profileret grapplingturnering, der appellerer til alle, amatører såvel som professionelle, inden for diverse grapplingstilarter som brydning, Judo, Brazilian, Jiu-Jitsu osv.

Fightcraft Gym som i det daglige træner i samme lokaler som AK Hermod København var så lørdag den 18. september værter for det første grappling stævne med internationale anerkendte regler. Den første turnering var med en simpel eliminationsstruktur, der gav en intens turneringsdag, med alle kampe afviklet på samme dag.
Der var præmier fra Nippon Sport til alle vindere. Til hver af vinderne af advanced-klasserne, en præmie til en værdi af 1.500 kroner, og til hver af vinderne af regulars-klasserne en præmie til en værdi af 750 kroner. Ingenting til anden og tredje pladsen – The winner takes it all.

Allan Jakobsen var forbi med pointtavler til formålet og hjalp til med at komme i gang.

Allan:
Jeg vil skyde på der var omkring 50 deltagere, primært fra fem klubber. Men det er sjældent at man ser så mange voksne til et stævne. Og så skal der nok ha’ været en 30-40 betalende tilskuer i det trange træningslokale i Grøndalscentret. Organisatorisk kørte det fint. Der var to dommere til kampene og man tog sig tid til at diskutere dommene, hvis der var uoverensstemmelse. Der var ikke dramatik omkring dette, der blev kæmpet videre i respekt efterfølgende. Kampene er på en periode af fem minutter, finalen er på otte minutter. Det er nemmere at score point, men kampene kan slutte hurtigt, hvis man bliver låst, med et bræk på ledende og må give op.

Brydning var også repræsenteret med to deltagere. Andy Nielsen og Rune Nilsson fra BK Thor N, var inde og tage kampen op.

Andy:
Det var sjovt, et godt stævne. Der var styr på det. Vi blev alle sat grundigt ind i regler og pointgivning inden det gik løs. De var klar over at de skulle gå efter benene på os græsk-romerske brydere og jeg blev fanget i en benlås i første kamp. Anden kamp gik bedre dog uden at jeg havde held til at vinde. Det er nemmere at tage point i grappling, men selvom du fører klart, så skal du ”bare” ha’ låst din modstander / få ham til at give op, for at kunne vinde kampen.

Rune:
Det var fedt, det virkede seriøst. Der var en god stemning, en uhøjtidelig stemning, hvor glæden ved kamp var i højsædet. Det gik fint i stående, men nede ved gulvet fik jeg problemer. Jeg tabte den første kamp, men kunne derefter fortsætte i en anden åben turnering ”Absolut”. Her lykkedes det at vinde et par kampe, inden jeg tabte til den senere vinder. Mine underarme var helt færdige, der var ikke lige minimum 15 minutter mellem kampene, som i brydning, nej 2-3 minutter så var det på den igen.

DB ville gerne ha’ været til stede med en repræsentant, men var optaget af seminaret i Fredericia.
Dialogen Allan satte i gang fortsætter og så må vi se om vi på sigt kan etablere et fornuftigt samarbejde, der kan komme begge parter til gode.

Nippon sport har ligesom Fightersport (begge beliggende på Frederiksberg, KBH) og Atletsport i Hørning, partnerskab med KamiSport i Sverige. KamiSport er officiel Adidas distributør og dem Mads Bang Aaen fik lavet en fire årig sponsoraftale med, til Danmarks Brydeforbund. En aftale der klæder landsholdsbryderne på. Nippon Sport har et stort udvalgt af udstyr til alle kampsportsgrene og Fitness. Fightersport har også udstyr til de fleste kampsporter. Atletsport koncentrerer sig hovedsageligt om brydeudstyr.

Palle, Formand DB


af Else Kilgod - 25.09.2010