Eliteidræt og uddannelse

Danmarks Brydeforbund ønsker at opfordre alle unge brydere til at være opmærksom på uddannelsesmuligheder.

Det er et faktum, at det kræver seriøsitet og fokus, hvis man vil helt til tops i brydning – det ændrer dog ikke på, at uddannelse er vigtig.

15. marts 2011 er der sidste frist for optagelse på videregående uddannelser, hvis man vil optages gennem kvote 2, hvor der ses mindre på karakterer og mere på erfaringer.

Mark O. Madsen, som er formand for DEF, har haft stor glæde af DEF´s sparring ift. brydekarriere i parløb med uddannelse, udtaler:

”Jeg vil opfordre de unge brydere til at prioritere deres uddannelse i ungdoms- og junior årene. De skal naturligvis fokusere og være seriøse med deres træning, men i det omfang som det er muligt, at skabe en identitet igennem en uddannelse. Det er trods alt først som senior man skal slå igennem og har man sin uddannelse på plads inden, eller i hvert fald indenfor de første seniorår, så har man de vigtigste år frem mod de 30 til at toppe i – uden at skulle spekulere på det.

DEF kan blandt andet hjælpe med at tilrettelægge uddannelsen, så det hele passer ind med træning og sport. Det virker rigtig godt, når en uddannelsesrådgiver kontakter en uddannelsesinstitution på vegne af en eliteudøver. Det er i hvert fald min erfaring og så er det altid dejligt med seriøs sparring.”

Læs mere på www.def-sport.dk og brug dit medlemskab af DEF fornuftigt.

Du kan få hjælp og vejledning ved at maile på study4player@spillerforeningen.dk eller læse mere på www.study4player.dk – du kan også kontakte Study4players rådgivere på telefon tlf. 65 50 22 72.

Bryderne har også en aktiv repræsentant i Danmarks Brydeforbunds Eliteudvalg, som kan kontaktes.

Louisa McKennell


af Else Kilgod - 10.03.2011