Mark O Madsen prøver kræfter med MMA

Mark O. Madsen har sagt ja til et tilbud om at deltage i MMA i det nye år. Det drejer sig om 6 kampe over en periode på 2 år. Kampene vil blive placeret således, at forberedelserne frem mod de planlagte brydeaktiviteter ikke bliver forstyrret.

Da MMA nu hører ind under DB, var koblingen mellem de to sportsgrene ikke irrelevant. Som Mark O. Madsen udtaler:
Jeg har takket ja til et tilbud om at prøve kræfter med MMA og ser muligheden som et supplement til min brydetræning.
Jeg er først og fremmest landsholdsbryder med en helt klar drøm om at være en del af det danske OL hold, som i 2016 drager mod Rio de Janeiro i Brasilien for at kæmpe om medaljer til Danmark.
Jeg håber, at MMA udfordringen kan give mig noget inspiration i mine fremadrettede forberedelser og samtidig være med til at hæve mit niveau som bryder ved at forbedre min grundfysik”.Landstræner Szymon Kogut underbygger valget af MMA, som supplement til brydesporten, således:
”Jeg ser Marks deltagelse i MMA som en god mulighed for, at han kan genfinde noget af den aggressivitet og mentalitet, som tidligere har præget hans brydestil. Jeg synes MMA er en oplagt mulighed for at træne og øve nogle af de mentale aspekter, vi allerede arbejder med i hans brydeforberedelser”.

Hertil udtaler eliteudvalgsformand Amir Lavasani:
”Marks deltagelse ved MMA er et fantastisk supplement til brydekarrieren. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at brydesporten er første prioritet for Mark, men MMA kan give det supplerende boost, som kan bidrage til positivt til en i forvejen glorværdig brydekarriere frem mod OL i Rio de Janeiro i 2016.

Marks deltagelse kan muligvis sætte gang i en debat, da det er en sport der kigges skævt til. Men faktum er, at den er hurtigt voksende i Danmark, at den tiltrækker en bred skare af mennesker og får væsentligt mere mediedække end brydesporten.

DB arbejder på at etablere partnerskab med grappling gennem MMA klubberne.

Formanden for Danmarks Brydeforbund, Palle Nielsen udtaler:
”Jeg har været til et MMA stævne for at se nærmere på sporten. Det var spændende at se teknik fra forskellige kampsport i en og samme kamp og så var jeg generelt godt underholdt. Jeg er på linje med Mark, landstræneren og eliteudvalgsformanden mht. øget motivation gennem anderledes træning og kampe end det vante. Jeg understreger også, at det er et supplement. Mark er først og fremmest bryder og forpligtet overfor DB og Team Danmark. Desuden kan det bliver god reklame for brydesporten"

For Mark O. Madsen byder sæson 2013 brydemæssigt på flere højdepunkter, heriblandt DM, NM og ikke mindst VM. Verdensmesterskaberne bliver i 2013 afholdt i Budapest, en location som er særlig speciel for Mark, da han i 2005 der havde sit helt store gennembrud ved at vinde en flot sølvmedalje.

Her mødte en ung og fremadbrusende Mark O. den rutinerede olympiske mester russeren Samurgashev i en drabelig finale i 3 perioder, som flere sikkert erindrer. Kampen endte desværre til russerens fordel, der kunne krones som verdensmester efter en hård dyst.

Det skal blive spændende at følge Mark O. Madsen, som stadig er inde i en rivende udvikling efter en alvorlig skulderskade truede med at slutte brydekarrieren i 2010.

Amir Lavasani


af Else Kilgod - 21.11.2012