Mark O. Madsen til tops i Ungarn

Efter at have brugt sidste uges internationale stævne i Plovdiv i Bulgarien, til at eksperimentere med forskellige teknikker, var der fokus på resultat, ved lørdagens grandprix stævne i Szombathely, Ungarn.
Og Mark O. leverede en stor indsats og gik til tops i 74 kg klassen ved det stærkt besatte stævne.

For Mark O. Madsen var det sidste test inden EM, der afvikles den 24. marts 2013 i Tbilisi i Georgien, og han fik dels tanket selvtillid og dels sat en tyk streg under at han stadig skal regnes for en af verdens allerbedste brydere i 74 kg klassen.

Mark O. Madsen fik en rigtig svær lodtrækning i den 21 mands store vægtklasse, da han i første runde trak ungareren Martin Szabo, som vandt turneringen sidste år, og hvor Mark O. Madsen endte på 3. pladsen.
Mark lagde ud med højt tempo og faldbesejrede sin ungarske modstander allerede efter 1. minut og 50 sekunders brydning, og kom dermed rigtig godt fra start.
I kvartfinalen ventede Nemes, fra Serbien og her sejrede Mark med 2-0 i perioder, med cifrene 2-0 og 1-0, og var dermed klar til semifinalen, hvor den stærke Kroat, Starcevic ventede. Samme brydere besejrede Mark ved sidste år Ungarske Grand Prix.
Det blev til revanche med sejr i 2 perioder med cifrene 1-0 og 2-0. Her fik Mark scoret point på kroaten med sit favoritgreb "hoved i klemme". For 3. kamp i træk lykkedes det samtidig Mark O. Madsen at holde modstanderen fra at score point i parterre.
Nu ventede en hård finalekamp mod Neven Zugaj fra Kroatien, som vandt VM bronze i 2011, og ligesom Mark O. Madsen havde vist stor styrke på vej mod finalen, og blandt andet besejret georgieren Tskadaia i semifinalen. Georgieren vandt OL bronze i 66 kg i London og EM sølv i 74 kg i 2012.
Finalen blev en tæt dyst, hvor Mark O. Madsen kom bedst fra start og vandt første periode med 2-0, og hvor det igen lykkedes for Mark O. Madsen at få fat i sit "hoved i klemme".
I anden periode skulle Mark forsvare sig i parterre i et halvt minut, og så ville sejren være i hus, men blot 2 sekunder før tid fik kroaten scoret et 1 tal på en rulning, og dermed skulle de to brydere ud i 3. og afgørende periode.
Her var det samme situation med 0-0 efter stående brydning. Mark førte på point efter de to første periode og bestemte sig for at forsvare sig i parterren. Denne gang lykkedes det, at holde Zugaj fra at score, og da kroaten samtidig fik en advarsel for ukorrekt håndstilling sejrede Mark med 2-0 i 3. periode.

Dermed var det en kendsgerning at Mark O. Madsen for 2. gang i karrieren vandt en af de prestigefyldte Golden Grand Prix turneringer. Første gang var i 2007.

Mark var ved denne lejlighed assisteret af ungdomslandstræner Thor Hyllegaard, som beretter at det var en flot turnering af Mark O. Madsen, en turnering hvor mange ting lykkedes, både i stående brydning samt parterre.

Da turneringen er en turnering i FILAs Golden Grand Prix serie er Mark nu kvalificeret til finalen i Azerbajdjan i oktober.

Mark O. Madsen returnerer til Bulgarien for at fortsætte i træningslejr frem til den 1. marts 2013.

Turneringen var ikke med i den Danmarks Brydeforbunds planlægning, så der skulle findes penge til stævnet ad anden vej.
DB vil gerne takke de 3 lokale sponsorer, Låsespecialisten i Nykøbing Falster og Vordingborg, Entreprenørfirmaet HK Petersen, Tømrermester Henrik Schwartz i Nykøbing Falster, samt BK Thor N, for finansieringen af turen.