Masser af medaljer ved NM 2015 i Norge

Danmark vandt en flot 3. plads til senior holdturneringen ved de netop overståede nordiske mesterskaber i Bodø i weekenden. Endvidere lykkedes det Lukas Høier Jensen, Rajbek Bisultanov, Mathias Bak samt Mark O. Madsen at komme til tops på medaljeskamlen.

Det var et tilfreds landstrænerteam der efter lørdagens mesterskaber for ungdom og junior kunne evaluere dagens præstationer. Sportschefen måtte flere gange ærgre sig over, at en dansk føring blev udlignet og dernæst vendt til dansk nederlag. Hvorom ikke alle brydere kom lige godt fra start, så blev der heldigvis rettet op på præstationerne i løbet i dagen. De danske brydere fik styr på nervøsiteten som dagen skred frem, og præstationerne fik et løft opad.

Den danske delegation

Lørdagens finalestævne vakte til gengæld ubetinget tilfredshed fra landstrænerteamet, da alle 3 finalekampe endte med en dansk vinder!  Alt i alt må det siges at 3 x guld og 2 x bronze ud af 8 danske brydere er et godkendt resultat.

Det afgørende øjeblik i Mathias Baks finalekamp, mod den tidligere Cadet europa- og verdensmester Elias Kumpanen, hvor han vender en finsk 4-1 føring til en dansk faldsejr kan ses her: Video: LINK

Lørdagens medaljetagere

Resultatoversigt for lørdagens NM for Ungdom og Junior:

Ungdom:
46 kg Nikolai Mohammadi - Nr.3 (1 vundet og 2 tabte)
50 kg Lukas Høier Jensen - Nr.1 (3 vundet)
58 kg Marcus Yderholm - nr.6 (3 tabte)

Junior:
55 kg Kasper Ravn - nr. 3 (2 tabte)
60 kg Mikkel Lassen – nr. 5. (1 vundet og 2 tabte)
66 kg Mikkel Wind - upl. (2 tabte)
74 kg Rajbek Bisultanov - nr.1 (4 vundet)
96 kg Mathias Bak - nr.1 (3 vundet)

NM Senior holdturnering om søndagen

Om søndagen foregik de Nordiske Mesterskaber som en holdturnering.

Medaljevinderen Mathias Bak måtte udgå med en skade, således var både 85kg samt 96kg ubesatte på det danske hold. Mikkel Wind måtte besætte pladsen i 66kg, eftersom Tobias Fonnesbek var blevet hjemme i Danmark med en skade.

Danmark fik en hæderlig 3. plads i holdkonkurrencen. Danmarks holdkampe endte således:
Danmark – Sverige 2-6
Danmark – Finland 4-3
Danmark – Norge 2-6
Danmark – Estland 5-3

De individuelle placeringer blev følgende:
59 kg Mikkel Lassen - nr. 3 (2 vundet + 2 tabte)
66 kg Mikkel Wind - nr.3 (1 vundet + 3 tabt)
71 kg Fredrik Bjerrehuus - nr.2 (2 vundet + 2 tabte)
75 kg Rajbek Bisultanov - Nr.2 (3 vundet + 1 tabt)
80 kg Mark O. Madsen - Nr.1 (4 vundet)
98 kg Mathias Bak – Skadet
130 kg Ronni Volters - Nr.4 (1 vundet + 3 tabt)

På Bodø’s Youtube kanal kan samtlige af weekendens kampe ses. Endvidere er der 2 velproducerede TV programmer af ca. 20 minutters varighed, med interviews og sammendrag af weekendens Nordiske Mesterskaber.