Mark O. vandt sølv til VM

På trods af et 6-0 nederlag i finalekampen mod Roman Vlasov fra Rusland, var det en tilfreds dansk delegation der kunne gøre status over den første dag til verdensmesterskaberne. Mark O. Madsen har nemlig med sin top-5 placering kvalificeret sig til OL i Rio næste år!

Mark kom godt fra start med en meget gunstig lodtrækning. Dette kom til udtryk ved at de fleste af dette års favoritter endte i den anden halvdel af vægtklassens bracket. Ikke mindre end 46 brydere var indvejet i 75KG vægtklassen.

(Thor Hyllegaard, Mark O. Madsen, Håkan Nyblom og Szymon Kogut.)

1/16-dels finalen

Mark O. startede dagen med en hård kamp mod bulgareren Yavor Dimitrov. Dette var et gammel bekendtskab for Mark, eftersom han tabte VM finalen til i 2007 til netop denne bryder. Mark vandt denne kamp bl.a. ved et flot løft i første periode, og kampen endte 5-1.

1/8-dels finalen

Den næste kamp stod mod egypteren Tarek Mohamed Abd Elsalam Shibl.

Her bragte Mark O. Madsen sig hurtigt foran med en 4-0 føring, ved at udføre to oprulninger. Egypteren fik efterfølgende to points, men Mark holdte herefter føringen kampen ud, uden de store problemer.

Kvartfinalen

En sejr i kvartfinalen udløser, udover en plads i semifinalen, en OL-billet. Her skulle Mark O. møde VM bronzevinderen fra sidste år - Andy Bisek fra USA. Marks modstander fik dårligt et ben til jorden i hele kampen, og kampen afsluttedes i starten af 2. periode med 9-0 (en teknisk faldsejr til Mark). Dette skete under stor jubel fra de tilrejsende danske brydefans i "The Orleans Arena". Andy Bisek endte i øvrigt med at vinde en bronzemedalje.

Semifinalen

I semifinalen mødte Mark iraneren Saied Abdvali tidl. verdensmester fra 2011 i 66KG vægtklassen. Det var en meget spændende kamp, hvor Mark vandt første periode med 2-0. I anden periode udlignede iraneren til 2-2, hvilket holdte kampen ud. Kampens vinder blev således kåret ved, at udnævne den bryder der har modtaget færrest advarsler som vinder. Dette blev Mark, og Mark var hermed klar til sin fjerde VM finale på 10 år.

Finalekampen

Marks modstander i finalen er ikke så lidt af en notoritet inden for brydesporten. Roman Vlasov fra Rusland er forsvarende olympisk mester, og har bl.a. vundet verdensmesterskaberne to gange. Mark O. og russeren har kæmpet mod hinanden før, men Mark O. er endnu aldrig gået fra kampen som vinder. Denne statistik blev desværre ikke ændret i finalekampen igår, da russeren allerede i midten af første periode bragte sig foran 6-0 med to løft. Mark kæmpede indædt for at mindske den russiske føring, men det var desværre forgæves. Kampen endte således 6-0 til russeren, og Mark måtte tage til takke med en sølvmedalje og en OL-billet.

Vejen til OL

Mark O. kan udover sin sølvmedalje til VM, glæde sig over at være den første dansker der har kvalificeret sig til OL i brydning tre gange i træk.

Hos Danmarks Brydeforbund håber vi Marks medalje ikke bliver den eneste ombord på flyveren, når den danske delegation lander i Kastrup lørdag aften.

Tobias Fonnesbek skal kæmpe i 59 KG vægtklassen i dag tirsdag kl. 1900 dansk tid. Der er videostreaming på livestream.com og UnitedWorldWrestling.org

(Medaljetagerne i græsk-romersk 75KG vægtklassen: Mark O. Madsen DK, Roman Vlasov RUS, Doszhan Kartikov KAZ og Andy Bisek USA.)

Stævnerapport fra verdensmesterskabernes første dag på United World Wrestling

Alle kampene til VM optages og kan ses efterfølgende på United World Wrestlings hjemmeside