Der indføres fristilsmesterskaber i 2017

Allerede fra næste år afholdes der uofficielle danske mesterskaber i fristilsbrydning

Ved lørdagens bestyrelsesmøde var der mange punkter på dagsordenen, ud over budgettet. Et af forslagene der blev behandlet var, at vi fra næste år arrangerer danske mesterskaber i fristilsbrydning.

Der blev besluttet af vi i 2017 arrangerer uofficielle danske mesterskaber for drenge søndag d. 19. marts. Bestyrelsen er godt klar over at der har været ønsker om, at afholde mesterskaberne på en dag, men for ikke at bruge flere weekender på mesterskaberne i ungdomskategorierne, vælger vi i 2017 at afvikle DM for Drenge, Ungdom samt Piger/Kvinder om lørdagen samt DM for Junior og Drenge (fristil) om søndagen.

(Fristilsbrydning. Foto: United World Wrestling)

Bestyrelsen håber med dette tiltag at øge interessen for fristilstræning, helt i tråd med det det aldersrelaterede træningskoncept (ATK). Da vi ser dette tiltag som en ”forsøgsordning” har vi valgt, at dette første mesterskab er et uofficielt mesterskab. Således er drengene der skal kæmpe i fristilsbrydning undtaget fra mesterskabsregulativet, og der kræves ikke at bryderne har opnået teknikmærket i sølv for at deltage – alt for at animere flest mulige til at deltage.

Fristilsmesterskab for seniorer

Desuden vil Danmarks Brydeforbund undersøge hvorvidt der er interesse for et fristilsmesterskab for seniorer. Derfor blev det besluttet at afholde uofficielle danske mesterskaber for seniorer d. 22. april – samme dag som DM for Senior i Græsk-romersk brydning. Fristilsmesterskabet vil blive afviklet i de olympiske vægtklasser (57, 65, 74, 86, 97 & 125 kg). Dog med muligheden for at slå vægtklasser sammen, ved meget lavt deltagerantal.

Vi håber dette tiltag får en positiv modtagelse i klubberne. Forbundet planlægger at følge op på det nye initiativ med et trænerkursus i fristil i efteråret 2017.


af Erik Nyblom - 13.11.2016