Det største år for dansk brydning går på hæld

Med en medalje til OL, et stærkt elitesetup, en nyansat udviklingskonsulent, samt åbningen af vores Nationale Kraftcenter, ser jeg tilbage på et år sammen med jer, som får en særlig plads i mit hjerte!

De olympiske lege i Rio blev et historisk et af slagsen for dansk brydning. Tredje gang blev lykkens gang for Mark O. Madsen. ”Han gjorde det sku!”. Mark O. fandt, sammen med teamet omkring ham, den bedste version af sig selv og vandt en flot sølvmedalje i Rio. Med dette minde fastprintet i min bevidsthed, vil jeg ønske jer alle en glædelig jul. Juledagene giver udover god mad og hygge også tid til eftertanke og et tilbageblik på året der er gået.

Det er klart at Marks heroiske bedrift i Rio står ganske klart. Den øgede opmærksomhed på vores sport op til, under og efter OL er bare ren nydelse. Og jeg glædes over at Mark har energi og lyst til at være en del af landsholdet i hvert fald et par år endnu. Medaljetørsten er ikke slukket endnu og dem der skal tage over får mulighed for at være helt tæt på en stor personlighed og ”elite” når det er bedst.

Der er en bekymring for vores bredde derude. Hos nogle er der ligefrem dommedags tanker om vores bredde. Dens ende er nær. Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er dårlig til at bekymre mig og panik passer heller ikke til min profil. Det betyder ikke at jeg er ligeglad. Hvis der kan der gøres noget ved det er der ingen grund til bekymring – kan der ikke gøres noget ved det, så er der ingen grund til bekymring.
Jeg er da ærgerlig over at vi mangler frivillige, at vi mangler ildsjæle. Jeg er ærgerlig over den stilstand der er i flere klubber. Jeg er da ærgerlig over at der stadig er så meget tilfældig og tradition som hersker. For brydesporten fortjener bedre med alle dens fortræffeligheder. Selvom vi nu har ansat en udviklingskonsulent. Så er det jer ude i klubberne der skal drive værket.

Vi fik en udviklingskonsulent i foråret

Jeg glædes over ansættelse af Rami Zouzou. Lige siden jeg selv holdte som udviklingskonsulent ved udgangen af 2009 og vi måtte skære helt ind til benet for at drive forbundet, har det være mit ønske at have denne ”service” i forbundet. Rami har taget os med storm. Han bidrager med sin særlige kapacitet indenfor strategisk udviklingsarbejde, med sans for kommunalt samarbejde, integration samt storytelling.

(Rami Zouzou flankeret af Sara Slott og Mark O. Madsen. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Brydedanmark fik et ”Nationalt Klubudviklingsnetværk”

I maj måned blev det Nationale Klubudviklingsnetværk skabt. Her er et åbent forum hvor alle har muligheden for at få reel indflydelse. Netværket er åbent for alle frivillige! Uanset om du er træner, holdleder, forælder eller official – så byder vi dig velkommen. Vores udviklingskonsulent er indpisker når vi samles, men fremadrettet kan der også komme eksterne oplægsholdere. Netværket kom rigtigt godt fra start, men desværre har tilslutningen her sidst på året været næsten ikke eksisterende. Når vi næste år skal bestemme hvordan vi vil føre de strategiske spor ud i livet, så håber jeg tilslutningen indfinder sig igen!

Vores Nationale Kraftcenter åbnede omsider

Jeg glædes og er mega stolt over åbningen af NKC. Jeg glædes over samarbejdet og den økonomiske støtte fra Guldborgsund Kommune. Det har også været et stort ønske siden 2009, igen at kunne samle de bedste brydere et sted. NKC er kommet godt fra start, det lover rigtig godt for fremtidens talent og elite. Team Danmark roser os for denne satsning.
Vi har landet en super god TD aftale for 2017 og 2018, hvor Mark selvfølgelig får særlig opmærksomhed, men fem andre landsholdsbrydere er også indskrevet i aftalen!
Næste år skal Danmark afholde nordiske mesterskaber for ungdom, junior og piger. Kolding har påtaget sig værtsskabet. Om end det er lidt tidligt at måle effekten af NKC og talentarbejdet andre steder, så bliver det spændende at følge bryderne på hjemmebane.

Tak til landstrænerteamet Szymon Kogut og Håkan Nyblom. Til vores sportschef Thor Hyllegaard som holdte overblikket og fik forhandlet en super god aftale med Team Danmark. Thor har gjort det så godt i år, at Team Danmark har nomineret ham til Team Danmarks Talentpris!
Tak til Michael Yde for en fornem indsats med ATK og driften af forbundet. Stor tak til Rami for at ruske godt og grundigt i forbundets vante tænkning. Dejligt med super gode ansatte, det gør det nemmere at være frivillig i forbundsbestyrelsen og fokusere på politikken!
Sidst men ikke mindst tak for i år, til alle de frivillige ude i klubberne. Uden jer trænere, forældre, bestyrelsesmedlemmer og holdledere, havde der ikke været noget brydedanmark!

Med ønske om en glædelig jul og et godt nytår til jer alle.


af Palle Nielsen - 11.12.2016