Mark O. fremhævet af Kulturministeren ved Idrætsprisuddeling

Vores OL-sølvvinder Mark O. Madsen der var indstillet af Danmarks Idrætsforbund til Kulturministerens Idrætspris 2016, måtte desværre tage tomhændet hjem til Nykøbing Falster

Kulturministeren var mandag aften vært for en reception hvor bl.a. de sportslige organisationer havde indstillet sine kandidater til Kulturministerens Idrætspris 2016. Organisationerne talte Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund, Anti Doping Danmark, Dansk Handicap Idræts-Forbund samt Kulturministeriets Forskningsudvalg.

(Vinderen af Kulturministerens Idrætspris 2016 Sara Slott med armen om Mark O. Madsen. Foto: DB)

Kulturminister Mette Bock udtalte følgende om Mark. O. Madsen, samt Sara Slott Petersen, hvor Sara endte med at modtage prisen:

Som dansker bliver man stolt når man ser vores atleter få hængt medaljer om halsen. De er gode rollemodeller for os alle sammen. De giver os noget at spejle os i, de giver os noget at stræbe efter. De kan inspirere de unge til at arbejde med- og udnytte deres talent til det maksimale. Mark O. Madsen og Sara Slott Petersen er begge stærke eksempler på gode rollemodeller i idrætten. Bag deres flotte OL præstationer lægger der selvfølgelig, som der gør når man er atlet i verdensklasse, mange års hårdt arbejde, nogle benhårde prioriteringer, en stålsat vilje og et stort talent. Den indsats de yder hver dag, er til stor inspiration for mange andre!  

(Ministerens tale samt Sara Slott Petersens takketale ifm. overrækkelsen af Kulturministerens Idrætspris 2016.)

Læs mere:

"OL-sølvvinder Sara Slott hædres med idrætspris" - TV2 Sport 05-12-16

"Mark O. er indstillet til Kulturministerens idrætspris 2016" - Brydning.dk 03-11-16


af Danmarks Brydeforbund - 06.12.2016