Fredrik Bjerrehuus til tops ved et historisk stærkt Thor Masters

To herningbrydere sørgede for dansk brydesucces i Nykøbing Falster denne weekend

Brydeklubben Thors 14. udgave af den internationale brydeturnering Thor Masters går uden tvivl over i historien, som den hidtil stærkeste, største og mest besøgte turnering nogensinde. Dette med 110 deltagere fra 13 nationer, heriblandt flere medaljetagere ved EM, VM og OL.

Stævnet blev et "maraton" af et stævne, først kl. 2030 blev der fløjtet for sidste gang, efter at der næsten havde været brydning non-stop i 12 timer.

Omkring 1000 tilskuere var vidne til 188 kampe af højt internationalt niveau. Et besøgstal der ikke tidligere er set til en brydeturnering i Nykøbing F. hallen.

(Fredrik Bjerrehuus øverst på præmieskamlen. Foto: PL-Photo.dk) 

Landsholdsbryderen Fredrik Bjerrehuus gik hele vejen i 66 KG vægtklassen

Frederik Bjerrehuus fra Herning BK, der var til start for det danske landshold, vandt sin vægtklasse der var stævnets største med hele 20 brydere.

Fredrik viste et fokus og en mental styrke uden lige gennem sine syv kampe. Især finalesejren over svenskeren Zakarias Tallroth var ganske imponerende. Tallroth vandt VM bronze i 2015 i 71 kg vægtklassen. En sådan sejr giver optimisme forud for forårets OL-kvalifikationsstævner, hvor den 25-årige Frederik Bjerrehuus skal arbejde for OLbilletten, således kan kan gøre Mark O. Madsen følgeskab til OL i Rio de Janeiro til sommer.

Finalekampen i 66 kg. til Thor Masters lørdag d. 20.02.16.

Posted by Lene Bjerrehuus on Sunday, February 21, 2016

Dagens helt store danske brydeprofil Frederik Bjerrehuus blev helt fortjent kåret til stævnets bedste bryder, mens Tyskland vandt holdkonkurrencen, foran Ungarn, og Sverige på 3. pladsen.

Rajbek forsætter med at levere de helt store præsationer

Rajbek Bisultanov sørgede overraskende for endnu en dansk medalje i 80 kg klassen. Efter fire sikre sejre i de indledende runder måtte det 20 årige stortalent dog se sig klart besejret i finalen mod Peter Bacsi fra Ungarn, der blev verdensmester i 2014 samt europæisk mester i 2013.

Rajbek Bisultanov fortsætter succesen fra det ungarske grandprix, hvor det ligeledes blev til sølv. Vel at mærke som førsteårs seniorbryder! Rajbek blev interviewet af TV2 Øst, hvilket resulterede i dette TV indslag: Rajbek Bisultanov drømmer om OL

Hjernerystelse driller stadig Mark O. Madsen

Danmarks helt store profil, Mark O. Madsen stillede ikke op til Thor Masters på sin hjemmebane. Mark O. er desværre stadig hæmmet af den hjernerystelse han pådrog sig i november.

Landstræner Szymon Kogut interviewes til TV2 Øst 

Comeback til Anders Nyblom

Efter et ellers planlagt karrierestop tilbage i 2009, gjorde Anders Nyblom comeback i 59 kg klassen. Et comeback der var set frem til på lægterne. Anders, der deltog til OL i Beijing i 2008, viste at han kan endnu gennem fem hårde kampe. Det blev til tre sejre og to nederlag. Den tidligere Herningbryder bryder nu for BK Thor N.

(Anders Nyblom, BK Thor. Foto: Niels Hansen, KIF) 

De øvrige danske brydere havde det svært i det særdeles stærke internationale deltagerfelt og formåede ikke at komme i top 4.

Det blev til to nederlag hver til Thorbryderne Mark Kjæp 80kg og Sharafmal Sediqi 71kg, mens Anders Ekstrøm 66kg vandt to og tabte to kampe. Tobias Fonnesbek BK Thrott 66 kg, var rykket en vægtklasse op og tabte to kampe. De to juniorbrydere Kasper Ravn BK Thrott og Mikkel Lassen Heros Frederiksværk begge i 59 kg, gjorde en god figur. Kasper vandt to kampe og tabte to. Mikkel vandt en og tabte to.

Billeder fra dette års Thor Masters - Foto: Niels Hansen, KIF

Dan Hyllegaard Pedersen nyt æresmedlem i BK Thor 

BK Thor benyttede stævnet til at udnævne et nyt æresmedlem. Dan Hyllegaard Pedersen har om nogen, været med til at skabe grundlaget for BK Thors nuværende succes. Dan blev udnævnt til æresmedlem i BK Thor som anerkendelse for sin indsats. Respekt og stort tillykke til Dan fra Danmarks Brydeforbund.

 

(Dan Hyllegaard Pedersen og Peter Jensen, formand i BK Thor. Foto: PL-Photo.dk)

Der skal også fra Danmarks Brydeforbund lyde en kæmpe tak og stor ros for dette helt fantastiske flotte arrangeret Thor Masters 2016. Stævnet havde et for dansk brydning sjældent set internationalt snit. Endvidere skal der lyde en stor anerkendelse til alle de frivillige i BK Thor N.

Stor tak til dommere og listefører, der udførte deres opgave godt og var på arbejde næsten non-stop i 12 timer. Tak til UWW delegeret Mr. Brel fra Hviderusland.
Tak til alle sponsorerne som bidrog til foretagendet.
Særlig tak til Thor Jadesø for sin kreativitet og markedsføring af stævnet og sponsorerne på Facebook.
Særlig tak til Danmarks Brydeforbunds næstformand Erik Nyblom, for at styre akkrediteringen med hård hånd. Til sportschef Thor Hyllegaard som har arbejdet i døgndrift op til stævnet.
Til bryderne og landstrænerne, garanterne for at vi fik brydning i verdensklasse.

Resultatlisten fra Thor Masters

100 brydere bliver på Nykøbing Falster

Godt 100 brydere fortsætter fra på mandag en 10 dage lang træningslejr i Nykøbing F. hallerne, og dermed er Nykøbing Falster en større destination for flere af de brydere, som inden for de næste par måneder jagter en plads til de forestående Olympiske Lege. 


af Palle Nielsen - 21.02.2016