Niels Ebbesens Cup bryder med traditionerne

Niels Ebbesens Cup er med til at rokke ved normerne for de danske Cup-stævner. I stedet for medaljer og vægtklasser, kæmpes der i jævnbyrdige grupper om bl.a. titlerne "kastekongen" og "comeback kid"  

ATK teamet var blevet inviteret til dette års Niels Ebbesen Cup i Randers, der afholdes af brydeklubben AK Frem. Forud for stævnet, der startede lidt senere end normalt, afholdte ATK teamet en lille træning der var relateret til øvelserne i teknikmærket i sølv. Bryderne fik mulighed for at stille spørgsmål til de enkelte øvelser, ligesom at ATK teamet kunne vise hvorfor øvelserne i teknikmærket i sølv, er vigtige basisøvelser i brydesporten.

Efterfølgende afholdtes der teknikmærkeprøve i sølv, hvor hele 5 ud af 7 brydere bestod prøven. Stort tillykke til bryderne fra Thor Vejgård, AIR og BK Thor. Efter at have bevist at de besidder grundlæggende færdigheder i brydesporten, har de kvalificeret sig til deltagelse til de danske mesterskaber.

(Kampe fra Niels Ebbesen Cup 2016. Foto: Peter Lund Friis, AK Frem.)

Niels Ebbesen Cup bød på massere af gode kampe

AK Frem har med Niels Ebbesen Cup et glimrende stævnekoncept, der prioriterer at kampene bliver udviklingsfremmende for bryderne. Dette gøres ved at der ikke brydes i vægtklasser, men at bryderne inddeles efter niveau af stævnearrangøren. Hver bryder blev garanteret mindst 3 kampe.

Syv danske klubber deltog med ca. 50 brydere, og der blev i alt kæmpet 96 kampe. 

Jesper fra BK Thrott blev kåret som dagens fighter. Benjamin fra AK Frem blev kåret som "kastekongen". Arbi fra Herning blev kåret som "comeback kid", og Oliver fra Heros blev kåret som stævnets bedste tekniske fighter.

(Kampe fra Niels Ebbesen Cup 2016. Foto: Peter Lund Friis, AK Frem.)


af Michael Yde - 28.02.2016