Flot fremmøde til vellykket officialskursus

Hele 30 dommere og listefører havde fundet vej til Odense i weekenden, hvor der blev holdt dommer-/listeførerkursus

Det var så meget materiale at gennemgå på kurset, at dommerne og listeførerne valgte at dele sig op. Således nåede dommerne ikke at øve sig på listeføring. Kurset bestod indledningsvis af en online velkomstprøve, hvor både listeførere og dommere deltog. Niklas Andreassen fra AK Hermod var den med flest rigtige svar.

Dernæst begyndte vi en gennemgang af brydereglerne, med en ca. 70 siders præsentation, og hertil cirka 90 videoklip. Dommerne fik en god diskussion, og flere ting faldt på plads som dagen skred frem.

I pausen modtog dommerne en ny polo T-shirt som de skal bruge fremover til de danske stævner. Endvidere modtog de rød og blå armbånd samt keyhanger med DB logo til dommerfløjten. Dermed vil de danske dommerne i fremtiden ikke være iklædt hvidt tøj længere. Uniformen består nu af en sort polo T-shirt med DB logo på brystet, samt REFEREE trykt på ryggen. Alle dommere skal benytte de udleverede røde og blå armbånd og fløjten skal hænge i den udleverede keyhanger. Derudover skal dommerne selv anskaffe sig en mørkegrå buks samt mørkegrå eller sorte sko.

(Gruppebillede af dommer-/listeførerkurset d. 10.-11. september 2016. Foto: Privat)

Om søndagen blev der vist en brydekamp på storskærm, hvor dommerne skulle skrive dommersedler, som var de sidedommer / madraspræsident i kampen. Det var en kamp med mange point og mange kryptiske situationer, så det gav anledning til en del diskussioner dommerne imellem.

Efterfølgende stod den på videoprøve med 25 forskellige situationer. Dommerne fik lov at se en brydesituation 2 gange, og så skulle de hver især give point bagefter. Videoprøven blev herefter gennemgået in plenum, og alle videoklip hvor vi indledningsvis var uenige om pointgivningen – endte vi med at blive enige bagefter! Resultatet blev på en delt førsteplads, og vinderne var Lars Søndergaard fra Hermod Horsens og Vahid Abbasi fra FFI.

Til sidst stod den på en skriftlig prøve i form af en tipskupon, med 3 svarmuligheder til hvert spørgsmål. Blot to personer havde tippet 13 rigtige. Det var Finn Nielsen fra FFI og Anette Buch fra Kolding. Flere havde 12 rigtige og størstedelen havde 11 rigtige! Alle weekendens konkurrencevindere fik overrakt en drikkedunk som belønning af Peter Rafn.

De nye bryderegler for seniorbryderne blev gennemgået

Der er kommet en tilføjelse til brydereglerne fra United World Wrestling fornyligt, og den tilføjelse blev gennemgået for dommerne. Der er tale om en mindre ændring, nemlig at seniorbryderne fremadrettet har samme passitivitets procedure som for de øvrige aldersgruppers vedkommende. Således har seniorne ikke længere mulighed for at vælge, hvorvidt kampen skal fortsætte i stående brydning eller parterre.

(TV: Listeførere igang med gruppearbejde.TH: Thomas Nielsen og Erik Poulsen underviser)

Også listeførerne blev udfordret med spændende opgaver

Else Kilgod havde lavet både nogle opgaver i hånden samt nogle opgaver på computeren. Der var udfordringer for alle uanset niveau.

Listeførerne var glade for at få tid til at gå ind i problemstillingerne hver især, hvad man skal gøre når fejlen er opstået samt hvordan man får rettet fejlen. Der blev både øvet i at indtaste deltagere i systemet, samt at køre et helt stævne fra start til slut, hvor vinderne findes.

Else Kilgod og Thomas Nielsen fik til sidst overrakt 3 flasker vin, som tak for indsatsen og for udarbejdelse af materiale til kurset. Der lød stor ros til både Else og Thomas fra deltagerne, der virkede meget tilfredse med kursets udbytte.

Selve kursusstedet Næsbylund Kro & Hotel i Odense var der ikke noget at sætte en finger på, der blev serveret god dansk mad, og det var nogle fine lokaler med en god service fra personalet.

Den opdaterede invitation kan findes her.


af Thomas Nielsen - 11.09.2016