United World Wrestling har opdateret brydereglerne

Her i februar måned er der endnu engang kommet ændringer til United World Wrestlings bryderegler

Den danske udgave er nu gennemgået, således at alle rettelserne er kommet med, og for at gøre det let at komme up-to-date med reglerne, er alle ændringer fremhævet med rød skrift.

Til dommerne der fik udleveret en regelsamling ved Dommer- & Listefører kurset i september sidste år, bedes derfor selv printe og udskifte de nødvendige sider, indtil en ny udleveres.

De nævneværdige ændringer i reglerne er:

Det Nordiske stævnesystem (under 6 deltagere i en vægtklasse)

Her gåes der bort fra at alle fald-sejre, uden kamp, overgivelse eller diskvalifikation kun skulle give 4 kvalifikations point. Nu giver disse også 5 kvalifikations point. Læs om denne ændring i Artikel 8.

Skader med blod

Før var den ingen tidsgrænse. Men ved skader med blod (fx blodtud) så er der nu en tidsgrænse på 4 min gennem hele kampen. Overskrides tiden, taber den blødende bryder kampen pga. skade. Læs mere om det i Artikel 28.

Challenge

Blot en ændring i formuleringen. Træneren får kun sin challenge tilbage, hvis dommernes beslutning omgøres til fordel for bryderen. Man har set før at et 2-tal til modstanderen før er blevet til et 4-tal, og så blev dommernes beslutning jo omgjort, men ikke til fordel for bryderen, hvis træner anmodede om challenge. Læs om det i Artikel 33.

Rankeringssystem ved holdkonkurrencer

Her er der også justeringer i hvorledes det vindende hold kåres. Læs Artikel 35.

Påbudt parterre

Som de fleste nok ved er påbudt par terre fjernet i forbindelse med passivitetsproceduren. Men i brydning har vi stadig situationer, hvor kampen skal startes i parterre. Det kunne for eksempel være når den nederste bryder foretager en ulovlig handling i parterre, så skal kampen startes i parterre igen. Men beskrivelsen om hvorledes øverste og nederste bryders startposition i påbudt parterre er helt fjernet fra regelsamlingen… Endvidere gav det også 2 point og en advarsel, hvis en bryder nægtede at indtage den korrekte startposition i parterre efter at have fået en henstilling herfor. Men dette er også fjernet, derfor har jeg markeret samtlige 2-points aktioner med rød i Artikel 40. På samme måde er Artikel 46 markeret med rød, hvor afsnittet: “At dømme bryderne i parterre position” er fjernet.

Bemærk at der fortsat i Artikel 19, 30, 50 og 51 er beskrevet de situationer, hvor kampen skal genoptages i parterre position.

Den græsk-romerske passivitets procedure er nu beskrevet uden at dele det op i kategorier. Læs Artikel 48.

Den opdaterede regelsamling forefindes under Dokumenter.


af Thomas Nielsen, UWW dommer - 24.02.2017