Kamp og historier i Ørestaden

Kampkultur har altid spillet en central rolle i vores samfund - og de danske skoleelever elsker det

I den antikke Sparta var træning i kamp og forberedelse til krig det gennemgående samfundsideal, hvilket bl.a. inspirerede Platon.

I Romerriget befandt kampen sig i krydsfeltet mellem underholdning for masserne og overlevelse for gladiatorerne. Den moderne tids boksning er en kamp for social og racemæssig frigørelse samtidig med, at den er en integreret del af den kapitalistiske underholdningsindustri. I den asiatiske tradition har kampen et indre og åndeligt formål og antager til tider et mere eksistentialistisk præg.

Slåskultur har dermed mange facetter og ansigter, og har spillet forskellige og afgørende roller i verdenshistorien ved altid at have central plads i den samfundsmæssige og personlige udvikling. Det, blandet med en masse praktiske øvelse udi brydningens vidunderlige univers, var jeg for nyligt så privilegeret at få lov til at underholde nogle 4. klasser.

Det var som altid en fornøjelse at være vidne til, hvordan elever af forskelligt ophav og med vidt forskellige kompetencer udvikler sig og stortrives i et miljø præget koncentration, disciplin og nærvær, som netop udøvelse af brydning forudsætter.


af Udviklingskonsulent Rami Zouzou - 29.04.2017