Optimisme trods tre EM nederlag

De danske brydere kæmpede bravt og høstede værdifuld erfaring ved EM i Serbiens næststørste by, Novi Sad

Det blev desværre ikke til medaljer for hverken Fredrik Bjerrehus, Frederik Ekstrøm eller Rajbek Bisultanov. Derimod fik de hårde kampe, der skærper og kvalificerer de videre forberedelser mod det ultimative mål, nemlig OL i Tokyo i 2020.

Fredrik Bjerrehus havde lørdagens indledende kamp, og han stod for første gang i karrieren overfor Danijel Janicic fra Kroatien. Frederik kom stærk fra land ved at bringe sig foran 2-0. Men en brydekamp varer 2 x 3 minutter, og ingen føring er sikker. Ved periodens udgang havde kroaten via et krydstag bragt sig foran 4-2.

Frederik pressede hård på og kæmpede sig til 4-3 -men tættere på sejren kom han ikke. Da kroaten tabte sin efterfølgende kamp mod Bulgariens Suslan Daurov, var EM desværre slut for Bjerrehus. Se Fredriks kamp her.

I 71 kg skulle Frederik Ekstrøm op imod Nicolas Peter Christian fra Schweiz. Ved anden periodes udgang er schweizeren foran 2-1, hvorfor der skal satses. Frederik får koblet et hoved-i-klemme, der imidlertid bliver besvaret med en hurtig kontra, og Frederik ender med at lide et faldnederlag. Da Nicolas Peter Christian heller ikke formåede at kvalificere sig til finalerne, blev det kun til en enkelt kamp for Frederik Ekstrøm. Se Frederiks kamp her.

(Frederik Ekstrøm til EM i Serbien 2017. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Sidste dansker i ilden var Rajbek Bisultanov, som i 75 kg skulle forsøge at vælte Rubin Mikayilov fra Aserbajdsjan. Rajbek startede som lyn og torden og kom foran 1-0, da Rubin blev dømt passiv.

Rajbek kommer også godt ud til 2. periodes sidste 3 minutter, men så opstår der en mærkelig situation. Rajbek får sin modstander i fald efter denne har lavet kontrakast. Aserbajdsjan anvender en challenge, da de mener, der var benspænd. Dommerbordet giver dem medhold, og den sidste danskers EM slutter med et nederlag på 2-1. Se Rajbeks kamp her.

(Rajbek Bisultanov mod Rubin Mikayilov (AZE). Foto: Danmarks Brydeforbund)

”Det er ingen hemmelighed, at vi kom efter mere end vi fik” udtaler sportschef Thor Hyllegaard.

”Vi dominerer kampene, men får ikke udbytte af anstrengelserne. På dette niveau er der ikke langt mellem succes og fiasko” fortsætter han.

”Vi skal dig huske på, at det er OL i Tokyo, der er det altoverskyggende mål, og vi er optimistiske for vi synes, at vi har materialet til mere, end det vi fik vist ved dette mesterskab” afslutter sportschefen.