Thor Masters og Kolding Cup bryder rekorder

De to store stævner Thor Masters og Kolding Cup afholdes samme weekend i år. Til trods for uheldet i at stævnerne er endt i samme weekend, så er det alligevel lykkedes begge stævner med at slå deres egne deltagerrekorder!

Thor Masters og Kolding Cup finder begge sted i den kommende weekend. Der er indledende kampe ved Thor Masters på fredag den 17. januar stævnet fortsætter lørdag den 18. januar og afslutter som vanligt med et stort anlagt finaleshow.

Det har været nødvendigt at flytte Thor Masters til den dato grundet OL planlægningen. Danmarks Brydeforbund har et formaliseret samarbejdet med 15 nationer, mhp at kunne forberede sig optimalt til EM, VM og OL. Dette udmunder sig bl.a. i den efterfølgende træningssamling, når Thor Masters er overstået.

Der er dømt brydning i absolut verdensklasse. Nykøbing Falster hallerne, er værter i den 18. udgave af en af verdens største og stærkeste brydeturneringer med brydelandshold fra hele 20 nationer, blandt andet med så stærke brydenationer som, Polen, Tyrkiet, Ukraine, USA og Armenien. Der er tilmeldt 160 brydere. Der er tilmeldt over 160 brydere (det er rekord), som skal kæmpe i 10 forskellige vægtklasser, og for mange af de deltagende lande, bliver turneringen brugt som forberedelser til de forestående Olympiske Lege i Tokyo i år. I de efterfølgende 9 dage, afholdes der en træningslejr i klubbens træningscenter “Barbarian Wrestling Arena” med hele 140 brydere fra 17 nationer.

Dette har heldigvis ikke taget glansen af årets Kolding Cup som finder sted på lørdag den 18. januar. Tværtimod. 300 brydere (det er ny rekord på deltagerantal) fra ni forskellige lande indtager Sydbank Arena, når KIF Brydning for 20. gang afholder stævnet. Deltagerne kommer fra blandt andet USA, Tjekkiet, Holland og Tyskland. Stævnet er det lige nu det største brydestævne på dansk jord, og hører også til blandt de største i Norden.

På forbundets vegne skal der lyde en kæmpe tak til BK Thor og KIF Brydning for det enorme stykke arbejde og for at bevare troen og viljen til jeres stævne. Samme kudos skal i øvrigt udstrækkes til alle de andre klubber der arrangerer stævner.

Vi har måske nok været nede i en bølgedal hvad dansk stævnedeltagelse angår. Men det blomstrer atter flere steder. Alsia Cup i Sønderborg har fået flere deltagere. Venne Cup i Herning har haft massiv fremgang i deltagere. Senest har AK Heros i Frederiksværk bebudet at de igen har fået energi og lyst til at afholde Heros Cup. Det er dejligt at høre – alt godt til initiativet!

Jeg håber at mange vil finde vej i weekenden enten til Kolding eller Nykøbing Falster. Der bliver rig mulighed for at se en masse god brydning.


af Palle Nielsen, formand - 16.01.2020