Mindeord: Æresmedlem Bent Lauritsen

Herning Brydeklubs æresmedlem, en af dansk brydnings store personligheder, Bent Lauritsen, er død, 76 år gammel.

Bent Lauritsens startede sin sportslige karriere i Herning Brydeklub som 10-årig. Bent nåede aldrig at blive hverken jysk eller dansk seniormester, men kronede til sin aktive karriere med et nordisk junior mesterskab i 1965. Han blev endvidere kåret som årets bryder i den københavnske holdturnering, hvor der dengang deltog 11 hold, og her vandt han bl.a. over den senere OL bryder Johnny Nielsen.

Bents udnævnelse til æresmedlem i Herning Brydeklub den 4. maj 1997 skyldtes dog først og fremmest hans mange gøremål i klubben. Mest kendt blev han nok som ”Skri-Bent” og pressemand. Brydeklubben fik i de år, helt tilbage fra 1972 hvor Bent startede som pressemand, utrolig megen presseomtale i Herning Folkeblad og lokal-tv. Bent var redaktør for Danmarks Brydeforbunds medlemsblad fra 1991 til 2002, og internationalt var han sammen med Ove Gundersen fra Norge redaktør af minibiografier for samtlige 201 brydere ved EM i København 1992. Han foretog internationale undersøgelser af 23 landes TV- og publikumsinteresser for brydesporten, og han skrev om brydning og beslægtede idrætsgrene til Gyldendals ”Danmarks Nationalleksikon”. Bent har undervejs prøvet næsten alle bestyrelsesposter i Herning Brydeklub, undtagen formandsposten, som han til gengæld bestred for en 10-årig periode i Midtjysk Brydering.

Bent var også med i opstarten af elitearbejdet i Danmark i 1990’erne, hvor grundlaget for de seneste 20 års fantastiske internationale resultater blev skabt. Han har alt i alt været et utroligt stort aktiv, ikke alene for Herning Brydeklub, men for dansk brydning i det hele taget.

Grundet sygdom har Bent de senere år kun i begrænset omfang bidraget til brydesporten, men han vil blive savnet som Danmarks levende brydeleksikon.

Hædersbevisninger

Bent Lauritsen er først og fremmest kåret som æresmedlem af Danmarks Brydeforbund. Hertil er han ligeledes æresmedlem i Herning Brydeklub, hvor han ligesom i Danmarks Brydeforbund også er dekoreret med æresnålen i guld. Endvidere har han modtaget Midtbanks lederpris, SIKHs hæderspris, DIFs æresnål samt æresnål i guld fra United World Wrestling.

Bent Lauritsen - 28/5 1944 - 24/11 2020

Æret være Bents minde.

Bisættelse

Bisættelsen finder sted fra Herning Nordre Kapel torsdag d. 3. december kl. 14.00.


af Herning Brydeklub - 26.11.2020