Dansk succes ved NM på hjemmebane

Turpal Bisultanov tager sit første NM seniorguld til samme mesterskab der afrunder karrieren for Fredrik Bjerrehuus

Den nye hal i Sportscenter Herning dannede en perfekt ramme om weekendens nordiske mesterskaber for senior. Seks brydere var til start for Danmark: Brian Kurt, William Reenberg, Fredrik Bjerrehuus, Oliver Kruger, Turpal Bisultanov og Mathias Bak. Alle havde gode kampe og viste gode takter. Turpal der blev junioreuropamester i juli måned imponerede ved at gå helt til tops og tage sit første nordiske seniormesterskab.

(Turpal Bisultanov med NM guldmedaljen om halsen.)

NM guld har Fredrik Bjerrehuus nogle stykker af, men det forhindrede ham ikke i at slutte karrieren af med endnu en, med en flot sejr over den regerende europamester, Morten Thoresen fra Norge. William Reenberg der også er juniorbryder kæmpede sig til sin første senior NM bronzemedalje.

(William Reenberg med NM bronzemedaljen om halsen.)

Følelsesladet afsked med Fredrik Bjerrehuus

Fredrik annoncerede nyligt at det var tid til at tage afsked med brydning på allerhøjeste niveau. Det er blevet for svært at sætte sig mentalt op og kroppen er også godt slidt. Fredrik kunne således slutte karrieren der hvor det hele startede - på hjemmebane i Herning. Rammen for karriereafslutningen var Fredriks barndomsklub Herning Brydeklub, der var vært for de nordiske mesterskaber. Fredrik satte første gang sine ben i Herning Brydeklub for 26 år siden i en alder af blot 5 år. Han sluttede den lange karriere med maner, da han i den sidste kamp ved mesterskabet i finalen, slog den regerende europamester Morten Thoresen fra Norge. Det var en pragtkamp der fik tilskuerne op at stå i stor jubel. Derefter måtte man fælde en tåre da Fredrik satte sine brydestøvler i madrassens midte.

Jeg har haft fornøjelsen at følge Fredrik siden han var 10 år. Han er en fantastisk bryder med en seværdig brydestil. Det var dejligt ved denne lejlighed at kunne overrække ham Danmarks Brydeforbunds æresnål i guld. Forbundets sportschef Thor Hyllegaard, kunne i sin både rørende og personlige tale fortælle om sine minder med Fredrik. Efterfølgende var der både skulderklap og krammere fra såvel landholdskammerater og modstandere.

Vi håber naturligvis af Fredrik ikke er helt tabt for brydesporten. Det kunne være skønt at se en person som Fredrik gå trænervejen eller bidrage på anden vis i foreningslivet. Vi ønsker Fredrik god vind i sejlene fremover.

Afslutningsvis vil jeg på Danmarks Brydeforbunds vegne takke værtsklubben Herning Brydeklub for værtskabet. Endvidere skal der lyde en stor tak til alle de frivillige kræfter der siden 2020 har arbejdet på at kunne afholde årets nordiske mesteskab.

Du finder den samlede resultatliste her. Du kan se de optagede kampe her.


af Palle Nielsen, Danmarks Brydeforbund - 06.09.2021