Udviklingstruppen

Formålet med Udviklingstruppen er, at samle brydere der kan motiveres til mere end hvad klubtræningen kan tilbyde. Med Udviklingstruppen er der sikret brydedanmark endnu et fast tilbud med god aldersrelateret træning.

Truppen skal motivere brydere til at blive mere seriøse med deres træning. Den skal samle de pige-, drenge- og ungdomsbrydere, der ikke er med i forbundets elitearbejde. Dog er truppen ligeledes rette hylde for de brydere der ikke har den store ambition om eliteidræt, men bare synes brydning er en fantastisk sport og gerne vil udfordre sig selv yderligere. Truppens brydere består både af drenge, ungdoms samt juniorbrydere - både drenge og piger.

ATK teamet stiller fast med de kompetente og erfarne trænere; Lukas Høier, Jesper Kierkegaard samt Balazs Kalman.

Bryderne der deltager bliver sikret kvalificeret sparring. I den aldersgruppe hvor klubberne oftest udfordres af frafald, vil truppen hjælpe med fastholdelse af bryderne, via fællesskab med jævnaldrende med samme interesse. Endvidere er trænere, ledere og forældre altid velkomne på udviklingstruppens træningslejre!

Med denne trup vil vi dels gerne lukke ”hullet” mellem U23 landsholdet og de rutinerede brydere rundt omkring i klubberne. Eliteudvalget vil benytte udviklingstruppen til at forsøge at spotte talenter i en tidligere alder og være med til at sikre deres udvikling frem til de har en alder og et niveau, som kan gøre dem gældende på en trup som U23 landsholdet.

Derudover vil vi gerne sikre os at de brydere som måske ikke har drømmen om OL, stadig føler de kan udvikle sig i vores fantastiske sport; enten målbart via opnåelse af teknikmærker, eller via en anderledes træning end den daglige. Hvis man bare gerne vil prøve at se hvad en træningssamling er, så er udviklingstruppen også det rette sted.

Udviklingstruppens kommende træningssamlinger

Udviklingstruppen har træningssamling 6 gange årligt, og samlingerne planlægges for et halvår ad gangen. De kommende træningssamlinger fremgår på brydning.dk/kalender. Danmarks Brydeforbund er hovedansvarlig for Udviklingstruppen.

Optagelse eller adgangskrav?

For at sikre udviklingstruppen bliver relativt homogen, er der indført som adgangskrav at man skal have bestået teknikmærket i sølv. En bryder skal således ikke udtages af forbundet eller af sin egen brydeklub.

Samlingerne kommer til at foregå på samme måde som de hjemlige samlinger for U23 landsholdet. Man møder op fredag aften og slutter ca. søndag middag. Det koster DKK 500,- pr. pers. i egenbetaling. Prisen inkluderer aftensmad fredag, morgenmad, frokost og aftensmad lørdag, morgenmad og frokost søndag samt drikkevarer og frugt under samlingerne. Hertil kommer transportudgifterne, der påhviler klubberne. Overnatning foregår på madrassen, så husk sovepose og liggeunderlag.

Skulle der være trænere eller “chauffører” der overværer en hel træningssamling, spiser og overnatter de gratis. ATK Teamet ønsker nemlig stor opbakning fra forældre og trænere! Vi håber at en masse trænere og ledere vil dukke op og deltage aktivt på disse samlinger, sammen med deres brydere.

Samlingerne afholdes spredt i Danmark, i brydeklubber som har plads nok til de mange brydere. Vi håber på en bred opbakning fra hele brydedanmark. I er altid velkomne til at kontakte ATK@brydning.dk, såfremt I har spørgsmål.

Link til folderen om Udviklingstruppen.