Æresmedlem Else Kilgod er gået bort

Else fik konstateret kræft for nogle år siden, og har været på livsforlængende medicin et stykke tid. Men selv om dette var et varsel, så gør det ikke tabet mindre. Else har en stor plads i manges hjerter. En stærk personlighed, som var kærlig og satte retning på samme tid.

Jeg lærte Else at kende gennem brydesporten for omkring 20 år siden via samarbejde i Danmarks Brydeforbunds bestyrelse. Else sad i forbundets bestyrelse i tolv år fra 2000-2012. Else varetog i sidstnævnte periode en bred portefølje af arbejdsopgaver i forbundsregi og her er særligt værd at nævne at hun har bestridt rollen som tovholder for Officialsudvalget i hele to årtier.

Et uvurderligt samarbejde, hvor jeg fik en masse viden foræret og fik god sparring.
”Du kan da nok se Palle” det der går simpelt hen ikke! Vi skal lige have styr på et par detaljer mere og så skal vi for øvrigt til højre og ikke til venstre! Kærligt dikterende, man vidste at der var bund i tingene og at man blev ledt på rette vej.

(Else Kilgod ved sin udnævnelse til æresmedlem af Danmarks Brydeforbund.)

Else var en knald dygtig listefører, der fulgte med tiden og fornyede sig i takt med at listeføringen blev elektronisk. I 1983 modtog Else sin listeførerlicens efter to års behørig oplæring, og endte sidenhen selv med at stå for oplæringen af listeførerne i dansk brydning. Det var en opgave hun bestred frem til det sidste sideløbende med bestyrelses- og kassererarbejdet i AK Heros.

Hun har været frivillig i Heros Frederiksværk siden 1975 og modtog sidste år den største hæder, at blive kåret som æresmedlem i Danmarks Brydeforbund.

På hele bryde Danmarks vegne, tanker og omsorg til familien.

Else var i sandhed en af dansk idræts helt store ildsjæle, ære være hendes minde.


af Palle Nielsen, formand i Danmarks Brydeforbund - 03.06.2022