Ingen medaljer i weekenden

Eliteudvalget havde brydere både i Sverige og i USA i weekenden – dog uden de store resultater.

I Sverige stillede Danmark med tre brydere til Falkenbergs Elitbrottningar; Daniel Jensen, BK Thrott i 60 kg. Dennis Jensen, BK Thrott i 66 kg og endelig Rune Nilsson, BK Thor i 84 kg klassen. Stævnet er nr. 2 i rækken af den nye Nordic Grand Prix serie, der er startet op i år. Seriens første stævne var de finske Herman Kare turnering i januar og næste stævne er Georg Lürich turneringen i Estland i maj måned. Serien afsluttes med de nordiske mesterskaber, der arrangeres i juli måned i Oslo.
Stævnet havde samlet ca. 100 brydere fra Danmark, Finland, Norge og Sverige.
Daniel fik ikke tingene til at fungere og tabte begge kampe. Dennis viste en bedre stabilitet, ved at vinde nogle lige kampe. Stig Andre Berge fra Norge var stadig en alt for stor mundfuld og desværre endte stævnet for Dennis del med en tabt kamp til en svensk bryder og en svensk dommertrio!
Rune Nilsson mødte svenske Mohammad Babulfath i første omgang, hvor det blev til et klart nederlag. Rune vandt næste kamp, men måtte opgive inden den tredje omgang, da en gammel skulderskade igen begyndet at genere.

Anders og Håkan Nyblom, Herning BK stillede begge op i 60 kg klassen ved Dave Schultz Tournament i Colorado Springs, USA.
Den store FILA turnering har samlet over 370 deltagere fra 23 nationer – idet der konkurreres i alle tre stilarter.
I 60 kg klassen var der indvejet 21 brydere fra 9 nationer. Håkan lagde ud med et nederlag til Nurbaykut Tengizbayev fra Kasakhstan. Herefter blev det til tre sejre i ”b-poolen” over to amerikanere og en bryder fra Kasakhstan. Desværre kunne Håkan godt mærke den godt to uger lange træningssamling i kroppen og opgav at fuldføre stævnet på grund at smerter i ryggen.
Anders lagde ud med et pointnederlag i tre perioder til den stort set ukendte amerikaner, Marco Lara. Herefter vandt han over en amerikaner, inden det blev til et nederlag til den armenskfødte Edward Barsegyan, der nu stiller op for Polen.