Ukrainsk verdensmester skal løfte Mark O. Madsen

Den danske OL-bryder Mark O. Madsen får i den kommende uge – lørdag den 8. februar til fredag den 16. februar – en håndsrækning fra Ukraine i bestræbelserne på at vinde Olympisk metal.

Den tidligere verdensmester fra 1995, 34-årige Roustam Adzhi og nuværende ungdomslandstræner i Ukraine, skal i de kommende ni dage være sparringspartner for Mark O. Madsen på Team Danmarks Elitecenter i Farum. Målet er at finpudse teknikken hos Mark O. Madsen, der drømmer om at supplere sine tre VM-medaljer med en af Olympisk karat.

”Roustam Adzhi er prototypen på en Ukrainsk bryder – han er brølende stærk, en dygtig tekniker, og så bliver ved – hans stil minder meget om den ukrainske bryder, Vladimir Shatskikh, som slog mig ved VM i 2006, og som jeg sandsynligvis skal kæmpe om guldet med i Beijing – så træningen kan vise sig at være guld værd,” siger Mark O. Madsen.

Sportschefen i Danmarks Brydeforbund, Erik Nyblom, er ligeledes tilfreds med, at det er lykkes at hente den rutinerede bryder til landet. I takt med at Mark O. Madsen har udviklet sig til en af verdens bedste brydere, er det nemlig blevet stadig vanskeligere at finde kvalificerede træningsmodstandere:
”I Skandinavien findes der ikke nogen brydere, som har teknikken til at give Mark den nødvendige sparring – og vi kigger derfor andre steder hen. Og situationen bliver ikke nemmere af, at verdens bedste brydere holder kortene tæt til kroppen og går i en stor bue uden om Mark, når de udvælger deres sparringspartnere OL-forberedelserne,” siger Erik Nyblom.

Resultater – Mark O. Madsen
2007 VM-sølv
2006 VM-bronze
2005 VM-sølv

OL-fakta om brydning
Mark O. Madsen (74 kg) og Anders Nyblom (55 kg) er udtaget til OL. Danmarks Brydeforbund går efter at få tre brydere med til OL. Håkan Nyblom, der også var med i Athen 2004, har stadig mulighed for at kvalificere sig til OL – det sker ved enten EM den 5.-6. april eller ved et af kvalifikationsstævnerne i maj.

Yderligere oplysninger:
Mads Bang Aaen, kommunikationsansvarlig i Danmarks Brydeforbund, tlf. 28 97 78 42
Erik Nyblom, sportschef i Danmarks Brydeforbund, tlf. 22 46 79 29


Rustam Adzhi og Mark O. Madsen har allerede trænet sammen først på ugen, i Nykøbing F.af Erik Nyblom - 07.02.2008