Kronprinsen besøgte OL-træningen i Farum

Tirsdag formiddag fik brydetræningen i Farum fornemt besøg, da Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik kiggede forbi til brydetræningen, for at se hvordan de danske brydere forbereder sig til sommerens OL i Beijing. Besøget begyndte med, at Kronprinsen overværede formiddagens træningspas, der blev afsluttet med kamptræning. Under træningen fik Kronprisen god mulighed for at se, hvor hård og intens brydetræningen er, og hvordan kroppen under træning bliver presset til det yderste. Efter træningen blev der taget fællesbillede med Kronprisen og bryderne, ligesom vores udenlandske sparringspartnere fra Ungarn, Tyrkiet og Georgien fik mulighed for at blive foreviget med den danske Kronprins. Anders, Håkan, Mark og den fysisk træner Kenneth Jay viste herefter rundt i styrketræningslokalet, hvor Kronprinsen bl.a. fik mulighed for at høre mere om den specielle form for styrketræning som bryderne laver, hvor blandt andet kettlebells spiller en stor rolle for at gøre bryderne stærke og eksplosive. Til sidst fik Kronprinsen mulighed for at se de behandlingstilbud og muligheder, som træningslandsbyen i Farum tilbyder atleterne, der er tilknyttet Team Danmarks træningscenter i Farum. Under besøget blev der også lejlighed til at fortælle Kronprisen om brydningens regler, de små finurligheder, den fysiske hårdhed og hvordan VM i brydning på hjemmebane næste år, gerne skal blive meget mere end syv dage med top brydning i verdensklasse, men også skal være med til at vise, hvordan sporten kan være med til at skabe bånd på kryds og tværs af landegrænser.

I Danmarks Brydeforbund er vi glade og stolte over, at vi kunne vise vores sport frem og give Kronprisen et indtryk af, hvad det vil sige at være olympisk bryder.


Øverst fra venstre: Niels Kaspersen, Mark O. Madsen, Irakli Esebua (Georgien), Kronprinsen, Burhan Demirkiran (Tyrkiet), Håkan Nyblom, Jarek Pyzara og Halil Ibrahim Erciyas (Tyrkiet)
Nederst fra venstre: Anders Nyblom, Andras Horvath (Ungarn) og Rune Nielson 
 


Anders Nyblom, Kronprisen, Mark O. Madsen og Håkan Nyblom


Landstræner, Jarek Pyzara og Kronprinsen


Formand for Danmarks brydeforbund, Allan Bo Jakobsen og Kronprisen


af Mads Bang Aaen - 21.05.2008