Træningscamp i Helsingborg for piger

I weekenden d. 8.-10. august 2008 var den svenske brydeklub HBG Wrestling Team vært for en træningslejr kun for piger i alderen 12-16 år. Udover klubbens egne talenter, var der også inviteret piger fra Tyskland og Danmark. Ud af de 31 deltagende piger kom de 7 fra Danmark, og de var kommet i skrapt selskab - flere af de svenske og tyske piger er blandt Europas 5 bedste i hver deres vægtklasser.

Der blev på Camp'en trænet kondition, tempo og ikke mindst teknik på meget højt niveau. Pigerne fik også lejlighed til at møde hinanden i træningskampe, hvor de blev studeret, vurderet og korrigeret undervejs.

De danske piger havde lidt problemer med at følge tempoet, og de har behov for meget mere fristiltræning hjemme i klubberne. Det kræver naturligvis, at der er piger nok i klubberne, så der er sparrings-muligheder, da det ikke er optimalt at træne med drenge, som kun kender til Gr.-R.-stil. Der er også behov for, at flere danske trænere er indstillet på at lære fristil, så pigerne trænes rigtigt fra starten af. Der kræves ildsjæle, som vil kæmpe for at der kommer mere fokus på pigebrydningen i Danmark - talenterne er der, de skal bare have bedre betingelser for at udvikle talentet. Da de danske klubber endnu ikke har så mange piger at arbejde med, er det vigtigt at de arbejder sammen om at få hævet niveauet for danske pigebrydere. Man er også nødt til at indgå samarbejder udenfor landets grænser, så man kan få bedre sparring til pigerne, og få sendt trænere på fristilkurser.

Husk på, at fristilbrydning bl.a. startede som opvisning i England og USA, da det var mere underholdende at se på end Gr.-R. brydning - måske kan det gøre brydesporten mere populær i Danmark, hvis vi får nogle flere dygtige pigebrydere, som kan klare sig godt internationalt?


af Mads Bang Aaen - 20.08.2008