VM i brydning meget mere end bare brydning

Vi ønsker, med VM i brydning, at sætte nye standarder for hvordan en international idrætsbegivenhed afvikles i Danmark. Samtidig ønsker vi at sætte nye standarder for, hvad værtsbyen og Danmark kan få ud af at være vært for en international event som VM i brydning. VM i brydning bliver for os ikke en succes, hvis vi kun formår at skabe syv dage med højt kvalificerede sport inden for en af de olympiske sportsgrene. For os skal VM selvfølgelig også være dette, men vi skal samtidig udnytte de sidegevinster, der enten automatisk dukker op eller som kan fremdyrkes i forlængelse af en sådan begivenhed.

Bedre branding af Danmark i Mellemøsten: VM i brydning skal være med til at give Danmark et bedre brand i Mellemøsten. I Mellemøsten er brydning mange steder at betragte som nationalsport, og har samme rolle i samfundet som fodbold og håndbold har i Danmark. Med brydningens rolle i Mellemøsten har vi en unik mulighed for at vise, at Danmark er andet end Muhammedtegninger. Vi kan udnytte sportens enestående mulighed for at samle og danne venskaber på kryds og tværs af religion og politisk overbevisning. Vi ønsker at bruge VM til at bryde Muhammedkrisen væk.

Ungdomscamp: I forbindelse med VM ønsker vi også at lave en ungdomscamp for op til 1000 brydere fra hele verden. I ungdomscampen får de unge brydere mulighed for at træne sammen med brydere fra andre lande, se deres idoler i kamp ved VM, og ikke mindst skaber det en mulighed for at der kan dannes venskaber på tværs af nationalitet mellem bryderne.

Skoleprojekt i Herning kommune: Vi arbejder på et skoleprojekt, der skal løbe af stablen i begyndelsen af skoleåret 2009. Projektet tager afsæt i de ca. 100 femte klasser der er i Herning kommune, der hver især får til opgave at sætte sig ind i og lave en opgave om, et af de 100 lande der forventes at deltage i VM. Afslutningsvis bliver projekterne udstillet i Herning Messecenter i forbindelse med afviklingen af VM, og vinderklassen vinder en VIP-aften til VM i brydning, samt muligheden for at møde repræsentanter for det land de har arbejdet med.

Slåskamp for sjov: Brydning er en ideal sports til at give unge i alderen 6-12 år mulighed for at komme af med meget af den energi, unge i den alder besidder. Samtidig får de mulighed for at slås under ordnede rammer og inden for fastsatte regler, og brydning giver også en enestående mulighed for at udvikle de unges motorik og fysik, hvilket kan komme dem til glæde resten af livet. Vi ønsker således også at bruge VM i brydning til at udbrede kendskabet til disse muligheder, så vi kan være med til at trække flere unge ind i træningslokalet for at slås, i stedet for at det sker på gaderne.

Integrationsprojekt: Vi ønsker med VM i brydning at sætte fokus på at få flere med anden etnisk baggrund end dansk ind i brydeverden. I mange lande har brydning en meget højere status i samfundet end den har i Danmark. Denne højere status vil vi udnytte til at trække flere unge og deres forældre ind i brydeverden. Får man integreret især forældrene i brydeverden, har vi en kæmpe mulighed for at få dem involveret i det danske foreningslivs og på den måde få dem stærkere integreret i det danske samfund.

Folkefest i Herning: Vi ønsker i forbindelse med VM i brydning at opbygge en folkefest for byens borgere, dette skal ske flere steder. I Herning Messecenter vil der, ved siden af arenaen hvor der brydes, blive bygget en fanzone, der skal fungere som samlingspunkt for tilskuere, ledere og brydere fra hele verden under VM. Fanzonen bliver det naturlige samlingspunkt efter dagens brydekampe, og vil give en unik mulighed for at venskab kan dannes på kryds og tværs af landegrænser. Ud over fanzonen ved arenaen vil der på flere pladser i Herning by være events, der gør opmærksom på VM i brydning, og som skal få Herning borgeren til at føle sig som en del af eventen.


af Mads Bang Aaen - 06.08.2008