OL fra Singapore hentede inspiration fra VM i brydning

Ved det netop afsluttede VM i brydning i Herning var der udover brydere, ledere og mere end 250 pressefolk også besøg fra organisationskomiteen bag det forstående ungdoms OL, som afvikles i Singapore i 2010. Caroline Yeo og Jason Townsend var til VM i brydning som observander, for at se hvilke ideer, og nye tiltage de kan bruge til deres event næste år.

”Vi er kommet her for at kigge på hele set-uppet, og se hvad der er godt ved dette VM. Det gør vi fordi, vi næste år skal afvikle Singapore Youth Olymic Games 2010, og da brydninger ikke er ret stor sport i Singapore, har vi ikke haft nogen forrige mesterskaber eller konkurrencer at kigge på. Jeg kan godt lide, at arenaen ikke er så stor, det gør det hele mere intens og der er mulighed for at se på alle madrasser. Publikum er godt placeret, podiet som der brydes på er godt sat op, skærmene fungere så man kan se afgørelserne og kommenteringen i hallen giver, at publikum bliver underholdt samtidig med.” siger Caroline Yeo som er Venue Manager for brydning og judo i forbindelse med Singapore Youth Olympic Games 2010.

”Jeg er meget begejstret for Youth Campen – det er en super ide, måske ikke lige til vores begivenhed, men det er noget, som jeg gerne vil tænke ind i andre sammenhæng” siger Caoline Yeo. Omkring indkvarteringen synes hun også godt om campingbyen, og de vil selv bruge noget lignende til deres begivenhed. ”Vi laver en Youth Village for de unge deltager, ikke lige med campingvogne men med vandrehjem hvor de kommer til at bo, og idéen om at lave en ”Fanzonen” tæt begivenheden hvor man kan mødes før og bagefter kan jeg også godt lide”, slutter Caroline Yoe der sammen med sin kollega Jason Townsend var til VM i brydning hele ugen. Hun synes også strukturen i organisationen var god, og mente blandt andet at det var medvirkende til ,at når der opstod problemer,  kunne de løses hurtigt. Brydning finder sted fra den 15. – 18. august 2010. Det forventes at mellem 100 og 120 unge i alderen 16- 17år vil deltage, selve ungdoms OL er fra den 14. – 26. august.

Udover besøget fra Singapore besøgte de kommende værter af EM i brydning i 2011 fra Dortmund også VM. De var ligesom delegationen fra Singapore kommet for, at få erfaring med hjem til deres forberedelser af det kommende EM i Tyskland. Den danske organisationskomiteen er meget glad for de to besøg og presseansvarlig for VM i brydning Mads Bang Aaen udtaler ”Vi er meget smigret og stolte over, at såvel de kommende EM værter for brydning i 2011 og værterne af ungdoms OL i 2010 valgte at besøge VM i brydning. Det viser, at Danmark er ved at få et rigtigt godt ry som arrangør af store sportsevents. Vi har også fået rigtig god feedback på nogle af vores ny tiltag til VM, Youth Campen, Fanzonen og campingbyen, og den foreløbige feedback fra såvel Singapore og Dortmund tyder på, at nogle af disse nye tiltag vil komme til at gå igen ved de to forestående events.


af Jane Sunesen - 06.10.2009