Anders Nyblom stopper brydekarrieren

OL bryderen fra Beijing og den tidligere VM femmer Anders Nyblom, har i forbindelsen med Danmarks brydeforbund venskabstur til Iran og Ægypten annonceret at han stopper hans brydekarriere. Yadegar Imam Cup hvor Anders i første runde tabte, blev således den sidste internationale kamp, i en brydekarriere der for alvor tog fart i 2005. Højdepunkterne i Anders karriere var i 2005 og 2008, da han i 2005 tabte VM bronzekampen i Budapest, mens han sidste år repræsenterede Danmark ved OL i Beijing. OL blev aldrig det som Anders havde håbet på, da han tabte til den senere bronze vinder i første runde, en af grundene til dette skal nok findes i at Anders fik det meste af optakten til OL, spolerede af en alvorlig knæskade, der drillede fra foråret og frem til Beijing. Anders´ tvillingbror Håkan forsætter sin karriere og viste, at han stadig er en verdensklasse bryder ved at vinde sølv til stævnet i Iran.

Hvorfor stopper du din brydekarriere? Jeg man mistet motivationen til at bryde og træne, nu har jeg i 22 år mere eller mindre levet mit liv ud fra et brydeskema. Jeg er simpelthen blev mæt af brydning. Det hænger også sammen med, at jeg ikke tror at jeg kan blive bedre end jeg er nu, selvfølgelig kan jeg det ved at træne endnu mere, men i øjeblikket er motivationen væk og derfor stopper jeg.

Hvad skal du lave? Jeg skal have et arbejde, men mere ved jeg ikke endnu. Jeg ved heller ikke hvor jeg skal bo, det kan enten blive i Herning, Nykøbing eller København, men det må tiden vise.

Hvad kommer du til at savne mest? Turene og det gode sammenhold med de andre drenge på holdet.

Hvad kommer du ikke til at savne? At gå i vægt kommer jeg helt bestemt ikke til at savne. Ligesom jeg heller ikke kommer til at savne at skulle stå klokken 7.00 i træningslokalet.

Er det helt udelukket at du kan finde på at gøre comeback til VM på hjemmebane i Herning til september? Lige nu finder jeg chancen meget lille og det har jeg gjort lige siden OL. Men jeg kommer helt sikkert til VM som tilskuer, hvor jeg glæder mig til at se noget fantastisk brydning, hvor vi forhåbentlig får et par danskere der kommer langt.

Hvem tror du kommer til at afløse dig på landsholdet i 55 kilo? Lige nu tror, jeg det bliver Anders Ekstrøm, hvis han ikke kommer op i en højere vægtklasse med årene, han har bestemt talentet og har allerede vist det til ungdoms EM med hans sølvmedalje.


af Mads Bang Aaen - 11.03.2009