Dobbelt dansk brydeguld ved internationalt stævne i Egypten

Håkan Nyblom og Frederik Ekstrøm blev de to danske matchvindere ved det internationale stævne Ibrahim Moustafa Cup i Egypten.

Håkan Nyblom vidste endnu en gang stor klasse og skarphed, da han i dag i 60 kilo finalen vandt 6:0 og 1:0 over egypteren Ibrahim Nasser. En modstander som Håkan Nyblom ikke tillægger de helt store kvaliteter. ”Det var ikke en turnering med nært så højt niveau som i Iran, men en sejr er altid godt. For mig er fokus på EM om tre uger og jeg kan mærke at jeg har den skraphed og form der skal til. Jeg er meget rolig og egentlig en smule træt og ugidelig, og det er der jeg vil være lige nu. Herfra handler det om at få et par rolige dage, komme hjem og så i gang med at lade op - jeg kan mærke at alt er som det skal være og turen har givet mig den helt rigtige forberedelse ”, siger Håkan Nyblom.

Men endnu mere vigtig var guldmedaljen som Frederik Ekstrøm her kl. 19.30 kunne hænge om halsen. Efter et skuffende resultat i Iran, søgte han oprejsning og det fik han.

I finalen i 74 kilo var han oppe imod Mohammed Rabeea også fra Egypten og det blev en kamp på den danske bryders presmisser. ”Jeg styrede kampen fra start til slut og vandt forholdsvis let. Men det var fedt at vinde hernede og det var en stor forløsning at få bevist overfor mig selv, at jeg er klar. Jeg er en anden bryder nu end da jeg tog af sted. At vi er blevet presset så meget på træningslejre og fået så meget god sparring og modstand har rykket noget ved mig. Jeg angriber mere, bruger den styrke jeg har og kæmper hele kampen, det er fedt. Nu er selvtilliden på plads og troen på at det godt kan lykkedes er der”, siger Frederik Ekstrøm der glæder sig til at komme hjem og komme i gang med de endelige forberedelser inden EM. Han vandt kampen 3:3 og 6:0.

Ellers har det været alt andet end en turnering som de fleste! Ibrahim Moustafa Cup i Egypten, har været en oplevelse af den mere overraskende en af slagsen for de danske landsholdsbryder. Først med en ”kidnapning” af bryder Rune Nilsson, sportschef Erik Nyblom og landstræner Jarek Pyzara, dernæst den manglende forståelse for aftalte åbningstider omkring træningen. Men i dag skulle de danske brydere så i action, og alle havde krydset fingere for, at det dog ville forløbe forholdsvis ”normalt” Det holdte da også næsten stik, lige indtil Rune Nilsson skulle i kamp, da måtte han endnu engang konstatere at ikke alt går efter bogen. Således oplevede han, at have varmet op, og være klar på madrassen til at bryde bronzekampen - ja så besluttede arrangørerne lige at lave en åbningscermoni… det er vist ikke set før. Så Rune Nilsson måtte pænt trække sig ud fra arenaen igen og forsøge at holde sig klar til kampen to time senere. Da han endelig kom i kamp var gassen gået af Rune og modstanderen egypteren Mahmoud Elsayed vandt bronze med to gange 1:0.

Også for Frederik Bjerrehus blev det ærgerligt nok til et nederlag i kampen om bronze, her tabte han til irakeren Ahmed Gomaa med 0-4 og 0-1.

Så udover at kunne kigge på medaljerne, er der ingen tvivl om at turen og deltagelsen i Ibrahim Moustafa Cup vil blive husket af de danske landsholdsbrydere, sportschefen og landstræneren for andet end det.

Billeder fra stævnet kommer på i morgen.


af Mads Bang Aaen - 15.03.2009