Hvem kan, Håkan

Hvem kan, Håkan

Hvis man skal, så kan man, hvis man vil, så gør man det. For 27årige Håkan Nyblom er det ikke et spørgsmål om omstændigheder – det handler om tro og vilje.

Og det har han, den 160 cm høje og 60kg tunge brydere. Som regerende bronzemedalje vinder ved EM sidste år i Finland, stiller han sigtet skarpt ind på det forestående EM i Vilnius fra den 30 marts til 5. april og han går målrettet efter at gentage succesen. ”Det med forventninger er ikke lige mig. Jeg har forberedt mig så godt jeg kunne og er i god form. Hvis jeg sammenligner med sidste år, hvor jeg havde været skadet op til EM og udtagelsen kom i sidste øjeblik, ja så er jeg betydelig mere klar nu end dengang. Derfor er der heller ingen tvivl om at målet for EM i år, er at være med i kampen om medaljer.

Omkring opladningen så går jeg altid lidt rundt for mig selv og prøver at slappe så meget af som mulig, inden jeg skal i kamp. Jeg skal ikke psyke mig selv op, tværtimod kan jeg lide at det ikke bliver for alvorlig og seriøst. Måske går jeg ud og ligger mig lidt i opvarmningshallen og ser lidt brydning fra hallen på et fjernsyn. De folk som er med mig, hjælper ved at fortæller mig, lidt om hvad jeg kan forvente at min modstander, hvordan han måske vil angribe og hvilken type bryder han er. Ud fra det er jeg egentlig klar til at går ind i hallen”, siger Håkan Nyblom.

Med en optimal forberedelse i Mellemøsten hvor den først stod på internationalt stævne i Iran på topniveau og hvor Håkan Nyblom erhvervede sig en sølvmedalje. Fulgte en hård og fysisk træningslejr med det iranske brydelandshold, for til sidst at runde turen til Mellemøsten af med et internationalt stævne i Egypten, hvor han fik den optimale afrunding med en overlegen sejr. En sejr som for selvtilliden er vigtig, både i de sidst forberedelse inden afrejsen, men også som mental tro på at han kan og skal slå sine modstandere.

”For mig handler det ikke så meget om de ydere omstændigheder, men mere om hvordan jeg selv er på plads mental og ved at det fysisk er klar. Jeg har efterhånden så meget rutine og har deltaget ved de her stævner så mange gange at jeg kan mærke hvornår jeg er klar. Så handler det bare om at få indstillingen og fokus stillet ind på målet”, siger Håkan Nyblom.

Den tidligere VM medaljetager Mark O. Madsen som netop er vendt tilbage på det danske landshold, har valgt at springe EM over da han fokusere 100 % på VM i år der til september løber af stablen i Herning.

EM i Vilnius, Litauen er fra den 30. marts til den 5. april 2009. Der brydes i stilarterne Fristil, Græsk-romers og Kvinder. Danmark stiller til start med i alt fem brydere. Fire mænd i græsk-romersk og en kvinde. Officel EM hjemmeside. Klik her

Holdet består af: Anders Ekstrøm, 55 kilo, Håkan Nyblom, 60 kilo, Frederik Ekstrøm, 66 kilo, Linda Andresen, 59 kilo, Rune Nilsson, 84 kilo.

Torsdag d. 2. april 2009 (Linda Andresen)

09.00 – 12.00 Kvalifikations runder, kvinder: 59 kg

17.00 – 18.00 Opsamlings runder, kvinder: 59 kg

18.00 – 20.00 Finaler, kvinder: 59 kg

Lørdag d. 4. april 2009

(Anders Ekstrøm, Håkan Nyblom, Frederik Ekstrøm)

09.00 – 13.00 Kvalifikations runder: 55 – 60 – 66 kg

17.00 – 18.00 Opsamlings runder: 55 – 60 – 66 kg

18.00 – 20.00 Finaler: 55 – 60 – 66 kg

Søndag d. 5. april 2009 (Rune Nilsson)

09.00 – 12.00 Kvalifikations runder: 84 kg

15.00 – 16.00 Opsamlings runder: 84 kg

16.00 – 18.00 Finaler: 84 kg


af Mads Bang Aaen - 30.03.2009