Ronni Wolters fra BK Thor Nordisk Mester

Ronni Wolters blev lørdag aften Nordisk Mester i, i brydning, i ungdomsrækkens 76 kg klasse.

Ronni mødte i finalen en svensk landsholdbryder, som han forøvrigt tabte til ved Soft Touch open for blot 3 uger siden, men denne gang ville Ronni det helt anderledes.

Han tabte første peride med 0-1, men kom stærkt igen og vandt anden med hele 8-0 inden han i tredie periode vandt med cifrene 2-0 og hermed var det Nordiske mesterskab i hus. Efter hvad vi har hørt fra, landstræner, og cheftræner i BK Thor og på Sportscollege Lolland Falster, Thor Hyllegaard fra Finland, har Ronni brydet sit livs turnering og han har formået at holde et hæsblæsende tempo i alle sine kampe, og det var altså mere end hvad modstanderne kunne holde til. Hermed blev den meget seriøse og unge bryder altså belønnet, for sit hårde arbejde, med denne flotte guldmedalje.

Hermed blev Ronni den 22'ende Nordiske mester i BK Thors historie, siden Mark O Madsen i år 2000 vandt det første Nordiske mesterskab i klubbens snart 100 års historie.

De øvrige danskere i ungdomsrækkerne klarede sig også flot, idet Anna Laursen fra Thrott Åbyhøj i pigernes 49 kg blev nr. 2, Ida Stuhr fra AK Jyden i 52 kg blev ligeledes nr. 2 hvor det i samme vægtklasse blev til en 3. plads til Ida Johansson fra Nakskov, som går på sportscollege Lolland Falster.

Simon Simonsen, og kommende elev på Sportscollege LF, fra Thor Vejgaard i Ålborg i ungdommernes 54 kg, endte uplaceret efter en vunden og to tabte kampe.

Efter lørdagens flotte resultater gjaldt det søndag, så bryderne i juniorrækken, og her fik BK Thor endnu en en medalje, idet Anders Ekstrøm i 60 kg, fik en meget flot sølvmedalje. Han tabte i et tæt opgør med cifrene 1-0, 2-0 til Fredrik Bjerrehuus fra Herning, men som til dagligt går på sportscollege LF. En anden sportscollege bryder gjorde også en rigtig flot figur, idet Martin Lorentzen i 55 kg fra Roskilde, fik en sølvmedalje, efter at have tabt en meget tæt kamp til den senere vinder fra Finland. De to øvrige Thor brydere i Juniorrækken Bo Bonde og Frederik Fog Nielsen, som begge to er første års juniorer fik henholdsvis 2 og 1 kamp som alle endte med nederlag og derfor endte uplaceret.

Som sagt en meget flot weekend for BK Thor og Sportscollege Lolland Falster, idet at BK Thor hjemtog 1 guld- og 1 sølvmedalje, og de øvrige brydere fra Sportscollege LF fik en medalje af hver farve, altså tre i alt. Så fem medaljer til bryderne der til dagligt har deres gang i træningslokalerne i Nykøbing Falster, må siges at være et fantastisk flot resultat, og ingen tvivl om at disse brydere nu ser frem til om landstræner Thor Hyllegaard, har set potentiale nok, til at han evt. vil udtage nogle af dem til sommerens Europa- og Verdensmesterskaber.

 


af Mads Bang Aaen - 18.05.2009