To nordiske mestre

Ronni Volthers og Fredrik Bjerrehuus vandt begge guld ved weekendens nordiske mesterskab i finske Vantaa.

Ungdomskategorierne blev afviklet om lørdagen og her havde Danmark fem brydere til start.
Simon Simonsen, Thor Vejgaard stillede op i 54 kg klassen, hvor han endte udenfor medaljeskamlen med en enkelt sejr og to nederlag.
I 76 kg klassen vandt Ronni Volthers fra BK Thor to sikre sejre inden han i finalen mødte Samuel Harutunyan fra Sverige. Den første periode var meget lige og endte 1-0 til Samuel. I anden periode skruede Ronni op for blusset og vandt hele 8-0, hvorfor kampen skulle afgøres i tredje periode. Her vandt Ronni 2-0 og fik en herlig revanche for nederlaget ved stævnet i Göteborg for nogle uger siden.
I pigernes 49 kg klasse stillede Danmark med Anna Larsen fra BK Thrott. Anna vandt to kampe, men i kampen mod svenske Cassandra Sjögren blev det til et nederlag – og samtidig til en flot sølvmedalje i hendes mesterskabsdebut.
I pigernes 52 kg klasse blev der indvejet fem brydere, hvorfor alle brydere skulle møde hinanden. Ida Stuhr, AK Jyden var den af de to danske piger, der klarede sig bedst. Hun vandt tre kampe og tabte ”finalen” til finske Jenni Salmi, hvilket resulterede i en flot sølvmedalje. Ida Johansson fra Nakskov BK belagde tredjepladsen. Hun vandt over to af pigerne men tabte det danske opgør og også til Salmi, hvorfor hun endte på tredjepladsen.

Juniorerne indtog madrasserne om søndagen. Her havde vi også fem brydere til start.
Martin Lorenzen, AIR Roskilde vejede ind i 55 kg klassen. Martin vandt to af sine tre kampe, men kampen mod finske Niko Ohukainen resulterede i et klart nederlag, hvorfor Martin fik en sølvmedalje med hjem. I 60 kg klassen havde vi to mand til start. Anders Ekström, BK Thor vandt de to indledende kampe og kvalificerede sig dermed til finalen, hvor han skulle møde Fredrik Bjerrehuus fra Herning BK. Fredrik vandt også sine to indledende kampe sikkert og i den tætte finale vandt han med pointene 1-0, 2-0 og gik dermed gennem turneringen med den samlede score på 20-0! Anders fik selvsagt en sølvvmedalje med hjem for sin indsats.
Der blev indvejet 11 mand i 66 kg klassen. Også her stillede vi med to mand; Bo Bonde og Frederik Nielsen – begge fra BK Thor. Det blev kun til en enkelt kamp for Frederik, da han tabte den indledende kamp og hans overmand blev slået ud i næste runde. Bo Bonde tabte også sin første kamp, men da hans modstander avancerede til finale, trådte Bo ind i turneringen igen, for her at forsøge kvalificere sig til bronzekampen. Det blev dog til endnu et nederlag, hvorfor han også endte udenfor præmieskamlen.