Dobbelt bronzemedaljer ved NM

Det danske brydelandshold erhvervede sig i dag to bronze medaljer ved de Nordiske Mesterskaber i brydning i Oskarshamn i Sverige. Håkan Nyblom tog bronze i 60 kg mod finske Ville Pasanen i to omgange hvor han vandt 1-0 og 2-0. ”Han er tæt på det optimale, men der er stadig et par sjuske fejl, som i dag gjorde at han tabte sin første kamp helt unødvendigt. Men ellers ser det godt ud”, siger Sportschef Erik Nyblom.

For senior debutanten ved NM i 96kg Jesper Viholt var det en glædelig overraskelse, da han vandt sin bronze medalje over finnen Eetu Luoma. Han tabte godt nok første runde 0-6, men med et hovedfalds kast i anden runde vandt han kampen.

Ellers udspillede de øvrige danske brydere tidligt deres chance ved at tabe to kampe og dermed være uden for mesterskabschance. Det gjaldt både Mark O. Madsen, Frederik Ekstrøm og Martin Lorenzen. Rune Nilsson valgte at sidde over ved NM, da han døjer lidt med en albue og vælger at gemme kræfterne til den kommende træningslejr som brydere nu skal på i Sverige.

Så var der også exit for Frederik Ekstrøm ved NM i det han også tabte sin anden kamp til Rober Rosengren 0-1 og 0-2. Jesper Viholt tabte sin første kamp til finske Rami Hietaniemi 0-6 og 0-6. Rune Nilsson er eneste dansker der endnu ikke har været i kamp.

Så kom der en dansk sejr i hus i den danske lejr. I sin anden kamp mødte Håkan Nyblom finske Haapamäki og vandt 1-0 og 1-1. For NM debutanten Martin Lorenzen blev hans første kamp ved til et nederlag, den danske 55kg bryde tabte 0-2 0g 2-8 til Jonni Laulainin fra Finland. 

De Nordiske Mesterskaber sluttede efter to kamp for den tidligere VM medaljetager Mark O. Madsen, med endnu et nederlag i sin anden kamp til svenske Fisnik Zahiti med 0-1 og 0-1 kommer han ikke til kamp mere ved dette NM.

Så har også Frederik Ekstrøm været i aktion mod Kim Idar Molnes og tabte i tre runde med 0-1, 1-0 og 0-5, i tredje runde blev Frederik løftet til 5 point i sidste parterre. De Nordisk Mesterskaber afvikles efter svensk system, hvor man er ude efter to nederlag, så der er forsat håb for en finaleplads.

Mark O. Madsen og Håkan Nyblom var de første dansker i aktion i dag ved de Nordiske Mesterskaber, men de to danske favoritter til VM er ikke kommet for godt fra start. Mark O. Madsen tabte sin første kamp 0-3, 6-0 og 1-5 til svenske Christoffer Ljungbeck. Håkan Nyblom tabte også sin første kamp til finske Jarkko Ala-Huikku med ciferne 0-2,1-0 og 0-1. Vi opdatere løbende nårJesper Viholt, Martin, Lorenzen, Rune Nilsson og Frederik Ekstrøm har været i kamp.


af Mads Bang Aaen - 01.08.2009