Stor tilslutning til Youth reporter projektet i forbindelse med VM i brydning

Danmarks Brydeforbunds projekt med at få unge brydere fra hele verden til at lave videoindslag om deres oplevelser fra blandt andet Youth Campen i forbindelse med VM i brydning kører på skinner. Således har senest to af de amerikanske samt to af de engelske deltagere på Youth Campen meldt sig som Youth reportere under VM.

Youth reporter projektet, der er støttet med 200.000 kroner af Sportsåret 2009, har dermed unge-reportere fra USA, England, Østrig, Sverige, Finland, Tyrkiet, Italien og Danmark. De skal med hjælp fra videojournalister fra Danmarks Journalisthøjskole producere indslag under VM og sende dem hjem til deres respektive hjemlande.

Kulturminister Carina Christensen udtrykte stor begejstring og ligeså store forventninger til Youth reporter-projektet, da hun overrakte Danmarks Brydeforbund de 200.000 kroner.

”Det glæder mig, at Brydeforbundet ønsker at involvere de unge aktivt i VM’et. Det er simpelthen en god idé, at give de unge ordet, for på den måde får vi sat fokus på nogle andre emner, og ikke mindst på en helt anden måde end vi normalt oplever. Det bliver enormt spændende at se resultaterne af de unge menneskers anstrengelser,” sagde Carina Christensen.

De unge rapportere skal selvfølgelig ikke bruge al deres tid på at producere indslag. Langt størstedelen af tiden skal de bruge på at se nogle af verdens bedste brydere i aktion i VM arenaen samt træne i Youth Campen. Her strømmer tilmeldingerne ind, og her tre uger før verdensmesterskaberne begynder den 21. september, er der meldt over 140 unge brydere og 43 ledere til fra hele verden.

I Youth Campen vil de unge brydere blive trænet af absolutte toptrænere. De dage, hvor der trænes fristil, er det Alexander Leipold fra Tyskland, der har vundet guld til både EM og VM, der står for træningen sammen med Juri Shakhmouradov fra Rusland. Træningen hos kvinderne står VM-bronzevinderen Kazuhito Sakae fra Japan for sammen med Jan Godlewski fra Polen. Og endelig er det den olympiske guldvinder fra 1984 Steve Frazier fra USA samt den iranske landstræner Mohammad Bana, der står for træningen i græskromersk. Disse trænere er brydningens svar på Alex Ferguson, José Morinho eller Michael Laudrup.

Der er minimum 60 brydere i aktion i Youth Campen hver dag under VM. Fredag er indtil videre den mest besøgte dag, hvor hele 140 unge brydere er i aktion.

www.wwc2009.dkkan du læse mere om Youth reporternes opgaver. Der vil løbende blive lagt miniportrætter af de unge reportere på hjemmesiden.


af Mads Bang Aaen - 31.08.2009