Thor Masters

Masser af internationale brydestjerner klar til Thor-Masters 2010

 

 

Når Brydeklubben Thor nu på lørdag den 30. januar 2010 skyder den  8. udgave af den internationale turnering "Thor-Masters" igang, så er der masser af internationalt stjernedrys på de to brydemadrasser i Nykøbing Falster hallen, hvor der skal kæmpes om en samlet præmiesum på godt 25000 kr. 

 

 

Turneringen der finder sted i Nykøbing Falster hallen har i skrivende stund godt 70 tilmeldte brydere fra Danmark, Sverige, Tyskland og Spanien, og årets Thor-Masters kan byde på hele 3 OL-deltagere fra Beijiing, som foruden BK Thors egen Mark O. Madsen, samt  tyske Markus Thätner og Mirko Englich der stiller til start for Frankfurt Oder. 

 

 

Mirko Englich i 96 kg vandt OL-sølv og i Beijiing og han bliver uden tvivl den helt store stjerne sammen med BK Thors  Mark O. Madsen ved lørdagens stjerneparade i Nykøbing Falster hallen.

 

 

Mark O. Madsen stiller sammen med 7 holdkammerater til start i det stærke felt, og den fire-dobbelte VM medaljetager Mark O. Madsen stiller muligvis op i sin internationale kampvægt i 74 kg ved lørdagens Thor-Masters. Ved turneringen gives der 2 kg rejsevægt til alle, og da Thorbryderen samtidig i sidste uge døjede med maveonde, er der ikke langt til de 76 kg som vægten gerne må vise, hvorfor det kan blive en mulig start i 74 kg klassen.

 

 

Bliver det til en start i 74 kg klassen er der lagt op til en super-dyst mod Markus Thätner fra Frankfurt Oder, der normalt er til start i 66 kg klassen og vandt EM sølv i 2007.

 

 

Udover de nævnte brydere er  flere af Sveriges bedste brydere til start, og især Sparta Malmø stiller med et meget stærkt hold, og Spaniens landshold har for 2. år i træk også meldt sin ankomst, hvilket stævnet bestemt ikke bliver dårligere af. 

 

 

Sædvanen tro stiller Frankfurt Oder med et stort og stærkt mandskab, og tyskerne har meldt sin ankomst med 16 brydere, hvilket gør klubben til storfavorit at forsvare titlen som bedste klub, hvilket klubben har gjort 5 gange tidligere, og hvor kun BK Thor og svenske Ørgryte kan bryste sig at, at have vundet holkonkurrencen ved Thor-Masters.  

 

 

For arrangørerne fra 100 års jubilarerne fra BK Thor er der foruden de meget store forventninger til Mark O. Madsen, også håb om, at VM deltagerne fra Herning, Anders Ekstrøm, Frederik Ekstrøm og Rune Nilsson, samt Niels Esbensen vil kunne blande sig i top 4 i det hårde selskab.

 

 

BK Thor stiller med følgende hold:

 

55 kg: Emil Birkshøj

60 kg: Anders Ekstrøm

66 kg: Troels Birkshøj

74 kg: Mark O. Madsen

74 kg: Frederik Ekstrøm

74 kg: Andy NIelsen

84 kg: Niels Esbensen

84 kg: Rune Nilsson

 

 

Ved Thor-Masters bliver det ikke det såkaldte "knock-out" system som der normalt brydes efter ved internationale stævner. I år har arrangørerne valgt at inddele bryderne i 2 puljer i hver vægtklasse hvor vinderen af de to puljer mødes i finalen og de to 2´er kæmper om broncemedaljen. Det giver flere indledende kampe, og minimum 2 kampe pr. bryder, hvilket vi ser meget frem til ved lørdagens stævne, hvor der derfor bliver endnu flere kampe.

 

 

Der er i alt 7 vægtklasser på programmet som er 55 kg, 60 kg, 66 kg, 74 kg, 84 kg, 96 kg og 120 kg.

 

 

Der er indledende runder fra kl. 0945 og kl. 1600 begynder finalerne med masser af gode finalekampe, dansepiger og masser af røg, lys og høj musik.

 

 

BK Thor kan ved stævnet til trods for den såkaldte "finansielle krise" glæde sig over at erhvervslivet atter har støttet flot op omkring årets Thor-Masters i Nykøbing Falster, og hvor Guldborgsund kommune er stævnets hovedsponsor, ligesom mange lokale sponsorer har valgt at støtte det store stævne i Nykøbing Falster hallen.

 

Vi er rigtig glade for den store opbakning, der er igen i år til Thor-Masters og generelt til brydesporten i Nykøbing Falster, og vi vil gøre alt for at gengælde det med et flot brydestævne på lørdag i Nykøbing Falster hallen.  

 

Der kan iøvrigt læses mere om Thor-masters 2010 på www.bkthor.dk hvor deltagerlisten også vil kunne ses. 

 

 

 


af Allan Bo Jakobsen - 28.01.2010