Ingen forhindringer for Håkan Nyblom

Seniorbryder Håkan Nyblom, der i juni 2010 blev opereret i skulderen, er i fuld gang med genoptræningen.

”Jeg har været spændt på, hvordan det ville gå – og jeg har hele tiden troet på, at det blev godt igen”, siger Håkan, der nu træner 4-5 gange ugentligt. Og den positive bryder ser ikke forhindringer, der skulle komme i vejen for det. ”Jeg har ikke haft smerter, der fik mig til at tro noget andet”.

Det er primært genoptræning af skulderen, men der er også lagt lidt teknisk træning ind. Håkan træner i klubben i Nykøbing Falster og oplever at skulderen reagerer rigtig fint. Specielt de sidste 2-3 uger har han kunnet mærke fremskridt – skulderen er ved at blive stabil og musklerne ved at tage form.

På spørgsmålet om, hvordan Håkan forholder sig til evt. spekulationer om, hvorvidt han skulle blive klar igen, svarer Håkan, at han – efter en lang periode med stort engagement og intensiv træning op til og under VM 2009 – har haft godt af en pause til at genopbygge både energien og gejsten.

Håkan har dog ikke ligget på den lade side, siden han vandt bronze ved VM på hjemmebane. Håkan har givet ud af sin store viden og erfaring med brydning, idet han på det seneste har stået som træner for landsholdet. En opgave, Håkan synes rigtig godt om. ”Det har været fedt! Jeg kan godt se mig selv som træner i fremtiden, men her og nu satser jeg fuldt ud på VM 2011 og OL 2012”.

Det er positivt at se en stjernebryder, som Håkan, til stævner rundt om – både som træner og tilskuer. Håkan viser, at han formår at bruge tiden indtil han selv kan bryde igen, til fornuftige og udbytterige ting – udover træningen. Håkan oplever også en tiltagende sult efter at gå på madrassen igen og er meget bevidst om, at det er vigtigt at bruge den tid, der skal til for at blive helt klar.
Tiden er en vigtig faktor, som Håkan i samarbejde med Team Danmark planlægger. Sidst Håkan var til træning hos Team Danmarks træningsfysiologer, blev det konstateret, at det går i den rigtige retning og helt efter planen. ”Det giver tryghed at vide – jeg stoler meget på deres vurderinger. Jeg har løbende kontakt med Team Danmark og jeg kender dem rigtig godt fra Farum-tiden”.
Mens Håkan på den måde fordeler energien hensigtsmæssigt, bliver der også tid til at tage hjem til familien, hvor der også er støtte og gode råd at hente fra specielt faderen, Erik Nyblom.

Det er således en afbalanceret Håkan Nyblom, der også har positive udtalelser til nyheden om ansættelsen af både Ryszard Swierad og Szymon Kogut som landstrænere. ”Det er begge dygtige trænere, der i forvejen kender os og jeg er helt tryg ved, at planlægningen af træningen for mit eget vedkommende bliver helt optimal”.

Louisa McKennell


af Else Kilgod - 29.11.2010