To medaljer i Tyskland

Det danske juniorlandhold stillede med fem mand til FILA turneringen Brandenburg Cup i Frankfurt Oder i weekenden. Stævnet havde 121 brydere fra 14 nationer til start og holdt et højt niveau, da stævnet af flere nationer, blev benyttet som generalprøve eller udtagelsesstævne forud for junior EM, der arrangeres i Bulgarien fra den 29. juni til 4. juli.

Anders Ekstrøm, BK Thor stillede op i 55 kg klassen, der havde 13 mand til start. Anders trak nr. to ved indvejningen og var dermed direkte kvalificeret til kvartfinalen. Her mødte han Sven Gamma fra Schweiz og vandt med pointene 1-0, 6-0. I semifinalen mødte han tyske Oliver Runge. Anders fokuserede mere på modstanderens brydning end på sin egen og tabte 0-1, 0-1. I bronzekampen var indstillingen bedre og her vandt han med 1-0, 2-0 over Andrei Khaliavitski fra Hviderusland.

Danmark stillede med to mand i 60 kg klassen, hvor der blev indvejet 21 brydere. Fredrik Bjerrehuus fra Herning BK vandt sikkert på point over en tysk bryder i kvalifikationsomgangen. 1/8 finalen skulle ud i tre perioder før sejren var hjemme over Gregorz Wanke fra Polen og der skulle også tre perioder til, før han vandt kvartfinalen over Jens Rung fra Tyskland. I semifinalen blev det til et dumt nederlag til Istvan Kozak fra Ungarn, der var smartere i tredje periode. I bronzekampen gik det bedre, men også her skulle Fredrik ud i tre perioder mod Vladzislau Sniazhytski fra Hviderusland, inden medaljen var sikker.
Tobias Fonnesbek fra BK Thrott vandt sin 1/8 finalekamp over tyske Felix Böttcher på point over tre perioder. I kvartfinalen blev det til et 0-1, 0-1 nederlag til den senere vinder, Edgar Melkumov fra Polen. I repechagekampen for kvalifikation til bronzekampen tabte Tobias i tre perioder til tyske Oliver Hug.

Der var 23 brydere i 66 kg klassen. Bo Bonde fra BK Thor vandt i kvalifikationsomgangen sikkert over Marco Büttner fra Tyskland. I 1/8 finalen mødte han Marcin Hader fra Polen og lagde godt ud. Han vandt første periode, tabte anden periode klart og havde desværre ikke helt styr på begivenhederne i tredje periode, der blev tabt med 1-1 hvor polakken scorede det sidste point.

Danmarks sidste repræsentant, var Ronni Volthers fra BK Thor, der stillede op i 84 kg klassen. Her blev det dog til en enkelt kamp da Ronni tabte til Mate Hencz fra Tjekkiet, der herefter tabte sin kvartfinalekamp.

Bryderne kom til Tyskland direkte fra Rusland, hvor de har trænet i to uger. Træningen har været god og ganske hård, hvorfor kommende uge byder på lettere træning. I starten af juni skal bryderne til en træningssamling i Sverige, hvorefter formen pudses af på hjemmebane, forud for afgang til junior EM i månedsskiftet.