Danmark klar med to brydere til JVM

Tobias Fonnesbek 20 år og Ahmed Iskandarani 17 år, skal tirsdag den 27.8 forsvare de danske farver ved junior verdens mesterskaberne i Bukarest, Rumænien.
Begge var for en måned siden, ved JEM i Serbien, uden at have marginalerne på deres side.
De har siden, sammen med træner Thor Hyllegård brugt tiden til at forbedre det tekniske, specielt i parterre, hvor megen brydning bliver afgjort.
Det har været finpudsning helt ned i mindste detaljer.

Tobias Fonnesbek blev nummer 11 ved JEM. Ikke et resultat ambitiøse Tobias var tilfreds med. Så der skal revancheres.

Tobias:
”For mig var det en kæmpe skuffelse ved EM, så på trods af den korte pause, føler jeg mig endnu mere sulten end før. Heldigvis har jeg kunnet bruge skuffelsen og erfaringerne positivt og forhåbentligt bryde mere frit når vi kommer til Rumænien, så nerverne ikke tager overhånd. Jeg går ind til alle kampe med en mission om, at den skal vindes. Ganske enkelt "

Tobias stiller op i 60 kg klassen.

Ahmed gjorde det særdeles positivt indtryk ved JEM, som bare første års junior. Dette gav billet til VM. Ahmed ved hvad han vil, men er også realistisk.
Ahmed:
”Jeg vil altid gøre mit bedste og tænker altid på at gå hele vejen. Men jeg er første års junior og er også med for at lære. Jeg vandt en kamp ved EM, og brød lige op med nogen af det bedste, det har jeg minimum, tænkt mg at gøre igen”.

Ahmed stiller op i 74 kg klassen

De store favoritter ved mesterskaberne kommer fra traditionelle brydenationer som Iran, Tyrkiet, Aserbajdsjan, Rusland og Georgien.

Landstræner Thor Hyllegård var ikke helt tilfreds efter EM, men det ser bedre ud nu, efter finpudsningen af teknikken.
Thor H:
Vi er bedre forberedte denne gang. Begge havde debut ved et junior mesterskab, hvilket deres præstation også bar præg af.
 Nu ved de hvad de går ind til og Jeg fik jo også set mere til hvad de andre typisk går efter.
Men vi er oppe mod store nationer, der kan så meget, alle fejl bliver straffet, så de skal bryde op til deres bedste”.

Luftu Atay skal dømme ved mesterskaberne og op til eksamen med henblik på at rykke op i Olympic kategorien, og dermed forhåbentlig, et skridt nærmere hans ambitioner om at dømme ved senior verdensmesterskaber og ikke mindst ved OL.
Luftu dømte også ved JEM og gjorde det virkelig godt. Han dømte bl.a. en af finalerne til UG, så muligheden er bestemt tilstede.

Kryds fingre brydedanmark, følg med på via dette link.

Der vil også være sms service undervejs

Palle Nielsen

 


af Palle Nielsen - 01.07.2011